Meny
23.03.2022

Elsykkel erstatter bil

6 av 10 elsyklister bytter ut bil med elsykkel. Det viser en ny undersøkelse fra Norsk elbilforening.

Elsykkelen erstatter biltrafikk sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen. Foto: Elbilforeningen.

Elsykkel kan derfor bli løsningen på både trafikk-kork og fulle busser. For undersøkelsen fra Norsk elbilforening viser at elsykkel fører til mindre bilkjøring og mindre bruk av kollektivtransport. 56 prosent av elsyklistene har erstattet bilkjøring med elsykkel og 28 prosent har erstattet kollektivreiser til jobb.
   - Elsykkel er et effektivt transportmiddel og konkurrerer med bil og buss fordi elsykkelen sparer tid og er et fleksibelt transportmiddel, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
   Hele 8 av ti elsyklister sier de bruker bilen mindre etter at de kjøpte elsykler.
   Elbilforeningens tall viser at elsykkelen allerede er med på å få redusere biltrafikken. Likevel tror Elbilforeningen at det er et stort framtidig potensial for økt bruk av elsykkel og mindre bruk av bil, og at elsykkel har stor betydning for å få ned biltrafikken i byene i årene som kommer.
   For mange er det ikke aktuelt å bytte elsykkel med tradisjonell sykkel. 6 av 10 sier nemlig at de ville valgt bil om de ikke kunne bruke elsykkel.

Fordommene mot elsykkel er i ferd med å forsvinne
- Det fins nå elsykler i så mange varianter og av så god kvalitet at folk ser på den som et godt alternativ til bil, sier Christina Bu. Stadig bedre kvalitet på elsyklene har bidratt til at fordommene mot elsykkel er i ferd med å bli borte.
   56 prosent av elsyklistene oppgir at de hovedsakelig brukte bil til arbeidet før de kjøpte elsykkel. 28 prosent oppgir at de brukte mest kollektivtrafikk før de kjøpte elsykkel.
   Dersom man først investerer i en elsykkel, så bruker man den. 88 prosent av elsyklistene sykler mer enn de gjorde før de kjøpte elsykkel.
   Over 1500 elsyklister har svart på undersøkelsen som ble
foretatt i perioden juni – oktober 2021.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no