Meny
26.01.2023

- Elektriske kjøretøy en nødvendighet for å vinne anbudene

Importør Erling Sande AS opplever voldsom interesse for de elektriske terrengkjøretøyene fra Hisun og Argo. Stadig flere anbud krever at entreprenørene må ha elektriske kjøretøy. Nå etableres det flere proffsenter rundt om i landet, med hovedsatsning på batteridrevne terrengmaskiner for proffbrukere.

Hisun HS15 Lithium er en av de aller nyeste elektriske modellene som tilbys proffkundene. HS15 har 4 seter, lastekasse og rekkevidde på opp til 100 kilometer.

Merkene Argo og Hisun er to av verdens ledende produsenter innen elektriske terrengkjøretøy. Argo presenterte tidligere åttehjulingen R8. Roboten setter en helt ny standard inne dette segmentet, ikke minst innen brann og redning og krevende arbeid i tunneler. Hisun lanserte nylig den nye 4-seteren HS15 Lithium, som med inntil 100 kilometer rekkevidde bryter grenser og er et svært attraktivt valg innen for eksempel bygg og anlegg.

 

Norge ligger langt fremme

Det norske markedet ligger langt fremme når det gjelder behovet for elektriske kjøretøy. Det gir utslag også innen terrengkjøretøy.

- Vi opplever en sterk økende interesse for elektriske alternativer innen ATV og UTV. Det gjelder både innen bygg og anlegg, jordbruk, linjearbeid og kommune, sier produktsjef Thommas Fylling.

Han peker på at stadig flere anbud krever at entreprenørene må ha elektriske kjøretøy.

- Utvalget begynner å bli bra. Og det kommer mye spennende på markedet i tiden fremover, legger han til.

 

Krav om høyvoltskompetanse

Erling Sande AS er nå i gang med å etablere 10-12 proffsentre i Norge. Disse får spesielle krav og opplæring innen elektriske produkter.

- Det vil være et krav til kompetanse innen elektriske kjøretøy. Alle proffsentrene skal ha mekanikere med spesialkompetanse innen høyvoltsprodukter, sier Fylling.

 

I tillegg skal alle disse utvalgte forhandlerne tilby elektriske kjøretøy som demoprodukter, slik at kundene får anledning til å oppleve kapasiteten i praksis.

 

- Dette er i stor grad snakk om en ny type kjøretøy som kundene ikke har kjennskap fra tidligere. Derfor er det uhyre viktig at vi tilbyr næringsaktørene både informasjon og demonstrasjon, slik at kundene får erfaring og at behovet kartlegges skikkelig, sier han.

 

Hisun på salgstoppen

Interessen for elektriske kjøretøy er sterkt økende i Norge. Salgsstatistikken for UTV i 2022 viser at det var en elektrisk Hisun som var den mest solgte firehjulingen i Norge. Det har aldri skjedd tidligere, og er en milepæl for bransjen. I 2022 ble det solgt 709 UTVer. Hisun Sector E1 lå på topp med 78 enheter.

 

Stor interesse

- Interessen er stor og aktørene som får muligheten til å prøve disse elektriske produktene blir ofte begeistret. Vi ser derfor verdien av at produktene er tilgjengelig for demokjøring og at vi derfor må tilby både firehjulinger, sekshjulinger og åttehjulinger hos utvalgte forhandlere. Spesielt i proffmarkedet opplever vi en positiv holdning til de elektriske alternativene, sier Fylling.

 

Dedikert til proffkundene

Det er dette behovet Erling Sande AS nå vil imøtekomme. Fylling forteller at det utdannes selgere som vil arbeide dedikert ute i proffmarkedet.

- Det betyr også at vi må tenke litt annerledes enn tidligere på oppfølgingen. Vi ser at behovene endrer seg når vi går fra konvensjonelle til elektriske terrengkjøretøy. Våre selgere på disse sentrene skal ha tettere kontakt med proffkundene der de er.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no