Meny
03.05.2013

Elektrisk trillebår letter hagearbeidet

Sherpa er en batteridrevet elektrisk trillebår som lett flytter last på opptil 150 kilo og 170 liter, gjerne i vanskelig terreng. Det eneste brukeren gjør, er å tilpasse farten med gass og brems og styre doningen på rett vei.
Sherpa har et stort forhjul med effektiv skivebrems. Fordekket er utstyrt med traktormønster for å sikre god framkommelighet. Topphastigheten er fire kilometer i timen, og man justerer farten med en fingerkontroll på håndtaket. Sherpa har parkeringsbrems.

– Vi har valgt å importere Sherpa til Norge fordi det opplagt finnes et marked for slike kvalitetsprodukter blant hageiere, hagesentere og gartnerier. I tillegg har vi fått mange henvendelser fra entreprenørvirksomheter, ridesentere og deler av landbruket. I Norge er dette også midt i blinken for hytteeiere som har en bit opp til hytta fra parkeringsplassen. Dette blir en hit, spår daglig leder Roar Bjerke i importørselskapet Vanning.no.

Sherpa har bakhjul der vanlige trillebårer har “parkeringsstøtter”. Det er derfor helt unødvendig å løfte eller holde noe oppe på transportetappene. Men man må fremdeles laste og losse den som vanlig.

Bakhjulene kan byttes ut med støtter dersom man foretrekker den klassiske måten å bruke en trillebår på. I tillegg kan Sherpa modifiseres ytterligere: Selve lasteskuffen kan byttes ut med høyvolumbeholder, flatplan med karmer eller egenmontert utstyr.

Motoren er innebygd i forhjulet. Batteriet, av “drop and go”-typen, er skjult under skuffen og svært lett å bytte. Hvis man skal jobbe med trillebåren over lang tid, bør man kjøpe ekstra batteri slik at man alltid har et som er fulladet.

  Hvis batteriet går tomt, ruller hjulene på Sherpa fritt, som på en normal trillebår. Den lar seg altså flytte også uten strøm på batteriet.

Sherpa har en veiledende pris på 8990,- kroner inklusiv mva.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no