Meny
23.05.2018

Effektiviser arbeidsdagen med gassverktøy

Kostbar arbeidstid går tapt når monteringsarbeid fortsatt blir utført med tradisjonelle spikerpistoler på luft.«Her er det et stort potensial for effektivisering» forteller produktsjef Kjetil Ebbestad i ITW.

Hver eneste dag bruker håndverkere hundrevis av timer på kompressorer og luftslanger både før og etter dagens arbeidsoppgaver. For selv om det finnes gassverktøy som gir markante tidsbesparelser, spiller tradisjonelle spikerpistoler på luft fortsatt en stor rolle på norske byggeplasser.

Stort potensial for effektivisering
Dette er en merkelig tendens, mener produktsjef Kjetil Ebbestad fra ITW Construction Products. Han er ansvarlig for leverandørens utvalg av Paslode-spikerverktøy: - Vi leverer både luft- og gassverktøy til norske byggeplasser. Vi kan derfor se at luftverktøy også blir valgt i mange situasjoner hvor det ikke er noe gevinst å velge dem fremfor gassverktøy. Her er det et stort potensial for effektivisering, sier han og utdyper: - Mange av de oppgavene hvor spikerpistoler på luft blir brukt, utføres best med gassverktøy. Det er noen typer oppgaver som krever tradisjonelle spikerpistoler, men skal du for eksempel montere panel- og veggplater i en privatbolig eller blokk, er gassverktøy det optimale valget.

Sparer minimum en halvtime hver dag
At potensialet for tidsbesparelser er stort, kan daglig leder Robert Lunde i tømrerfirmaet Lunde Bygg i Skien skrive under på. Hans firma har selv gått over til gassverktøy og merker særlig forbedring i forbindelse med takoppgaver: - Vi sparer minimum en halvtime hver dag. Nå trenger vi jo ikke lenger å håndtere kompressor og luftslanger. På takoppgaver sparer vi enda mer tid siden vi nå slipper å slepe med alt opp på taket. Vi blir rett og slett mer mobile, kan komme raskere rundt, og dermed løse dagens oppgaver raskere, forteller han.
   Paslode, som er et av ITWs varemerker, er tilgjengelig hos de fleste landsdekkende byggevarekjedene som Montér, XL-BYGG og Neumann. Dessuten reiser ITW med på Optimeras Roadshow fra 22. mai til 24. august som kommer forbi mange norske byer, og da blir det også god mulighet for å prøve og lære mer om Paslode og ITWs andre verktøysmerker. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no