Meny
24.08.2022

Eaton tar føringen på cybersikkerhet med egne testlaber

Produktsikkerhet og beskyttelse mot dataangrep har aldri vært viktigere for produsenter og forbrukere. Det tar strømstyringsselskapet Eaton på alvor.

I dag finnes det flere mobile og tilkoblede enheter enn mennesker i verden. Vi kobler sammen maskiner, bygninger, hjem og kjøretøy med enorme mengder data. Det gir oss eventyrlige teknologiske muligheter, men også store risikoer. Nedetid, datatap eller sensitive opplysninger på avveie er både kritisk og kostbart for enhver bedrift og organisasjon.

For Eaton, som stadig lanserer smartteknologi som lar oss sammenkoble så mange av tingene vi omgir oss med daglig, er datasikkerhet en avgjørende faktor:

 

- Et dataangrep kan i verste fall lamme et stort konsern fullstendig på få minutter. Vi merker at markedet har begynt å etterspørre dokumentasjon på at produktene våre møter internasjonale bransjestandarder innen cybersikkerhet, forklarer Jon Helsingeng, leder av Eaton i Norden.

 

Sertifiserte testlaber for cybersikkerhet

Eaton har i en årrekke stilt strenge krav til egne produkter, men tar nå cybersikkerhet et nivå opp med egne forsknings- og testlaber i USA og India. Her kan alle produkter og systemer innen strømstyring testes opp mot etablerte rammeverk og standarder som UL 2900-1 og 2900-2-2.

 

I samarbeid med nettopp UL, som står bak anerkjente internasjonale standarder innen datasikkerhet, driver testlaben også med forskning og utvikling av nye bransjestandarder for nettverkstilkoblede produkter.

 

- Når det gjelder nettverkstilkoblede produkter, tar vi aldri noen sjanser. Vi vet at datasikkerhet må tas på største alvor og at det er en trusselsituasjon som er kommet for å bli, forklarer Helsingeng.


 


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no