Meny
15.03.2017

ESAB presenterer iSeries strømkilder for automatisert plasmaskjæring

ESAB har lansert iSeries strømkilder for automatisert plasmaskjæring som en del av sitt integrerte system med komponenter som gir høyere produktivitet og lavere skjærekostnader.

– iSeries er den mest avanserte strømkilden på markedet i dag, sier Laszlo Hullam – Global Plasma Automation. – Denne serien er neste generasjon innenfor strømkilder. Den gir ikke bare svært store fordeler når det gjelder kostnad kontra ytelse, men lar deg også oppgradere enhetene etterhvert som du vokser.

Høyere produktivitet og suveren skjærekvalitet
Teknologien HeavyCut gir bedre skjærekvalitet og presisjon. iSeries legger dermed til rette for at deler kan sendes rett fra skjærebordet til sveising, maling eller montering uten dyre mellomoperasjoner. Den gir også kapasitet til skjæring av tykkelser på opptil 50 mm ved 400 A på alle materialer, inkludert rustfritt stål og aluminium. iSeries leverer skjæring i ISO-klasse 3 eller bedre på alle materialer med tykkelse opptil 50 mm med merkbar reduksjon av avfasing og behov for etterbehandling etter skjæring.
   Prosessen Water Mist Secondary (WMSä), som bruker nitrogen som plasmagass og vanlig vann fra springen til skjerming, gir bedre skjærekvalitet og lavere kostnader per skjæreoppgave på ikke-jernmaterialer. På rustfritt stål skjærer WMS-prosessen opptil 300 prosent raskere, mens kostnadene per skjæreoppgave reduseres med 20 prosent eller mer sammenlignet med systemer som bruker argon-hydrogen som plasmagass.

Lavere kostnader på tykkere skjæring
iSeries senker også kostnadene per skjæreoppgave ved hjelp av slitedeler av typen XTremeLife for skjæring ved 300 og 400 ampere. Disse forbruksvarene bruker flere hafniuminnsatser istedenfor én enkelt innsats og har en todelt munnstykke som arbeider ved lavere temperatur. Bedre avkjøling forlenger delenes levetid og gir bedre skjærepresisjon gjennom hele munnstykkets levetid ved skjæring ved høye strømstyrker. Til sammen kan disse egenskapene senke driftskostnadene med opptil 30 prosent på bløtt stål, noe som igjen gir reduserte skjærekostnader per meter.

Fleksibilitet
Plasmamaskinene i iSeries kan konfigureres fra 100 til 400 ampere for skjæring av platetykkelser på opptil 50 mm. Alle modellene har felles kabinett og komponenter og er bygd i henhold til modulteknologien StepUp, som gjør at brukere kan øke strømstyrken fra 100 ampere helt opp til 400 ampere ved å installere flere frekvensomformerblokker. Den modulære utformingen minimerer reservedelbeholdningen og reparasjonstidene. Et LED-basert feildisplay viser maskinstatus for å gjøre feilsøk raskere, og hvis en frekvensomformerblokk ikke fungerer, kan skjæringen fortsette med de resterende blokkene.
   – De automatiserte plasmaskjærerne i iSeries arbeider slik kundene våre arbeider – på en intelligent måte, sier Ott. – Muligheten til å legge til frekvensomformerblokker i etterkant betyr at man aldri trenger å bekymre seg for at systemet de kjøper ikke vil ha kapasitet til å oppfylle fremtidens behov.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no