Meny
21.12.2016

ESAB gjør utvalget av trådmatere komplett

ESAB Welding & Cutting Products har lansert sin nye bærbare trådmater, Warrior YardFeed 200, som gir deg muligheten for å regulere spenningen (V) og trådhastigheten (A) på mateskapet.

Warrior YardFeed 200 går inn i produktutvalget ved siden av MobileFeed 301AVS og MobileFeed 201AVS. Begge disse ble lansert i fjor og danner det som nå er et komplett utvalg av trådmatere som er kompatible med ESABs strømkilder, Warrior 400i MV CC/CV og Warrior 500i.
   ESAB opplyser at alle materne leverer førsteklasses mateprestasjoner, spesielt med rørtråder, som er vanlige ved konstruksjoner reparasjoner i felten og bygging av jernbanevogner, skip, lektere og offshoreinnstallasjoner.

Lett håndterbar
Warrior YardFeed 200 har kapasitet for spoler med diameter på opptil 200 mm og kan brukes til tråddiametere fra 0,6 mm massiv tråd til 1,6 mm rørtråd. Maksimal tillatt belastning er 60 prosent intermittens ved 365 A. Enheten måler bare 595 x 215 x 325 mm og veier 11,8 kg, så den er lett å få gjennom mannhull, små innganger og andre steder der det kan være vanskelig å komme til. Et deksel i høyfast stål og en stålramme beskytter brytere og kontakter, mens et innebygd flowmeter gjør at man kan finjustere gasstrykket på materen for å sikre korrekt dekkgassmengde.
   – Warrior YardFeed er lett å håndtere på steder der det er trangt om plassen, for eksempel innenfor verftsindustrien, offshore og konstruksjon, sier Hans Örtengren, Global Product Manager, ESAB. – I tillegg kan muligheten til å fjerninnstille spenningen (V) og trådhastigheten (A) fra mateskapet gi økt produktivitet når operatører må endre sveiseparametere, for eksempel høyere sveiseparameter for sveising i horisontal stilling og lavere sveiseparameter ved vertikal stigende sveising.

To alternative mateskap med spenningsføling
Trådmaterne MobileFeed 201AVS og MobileFeed 301AVS er spenningsfølende matere som kjenner av strømmen (V) fra sveisebuen og kan brukes med alle CC- og CV-strømkilder.   
   MobileFeed 301AVS har 60 prosent intermittens ved 320A, kapasitet til trådspoler på opptil 300 mm og kan mate tråd med diameter fra 0,8 til 2,0 mm. Den har en egenvekt på 15 kg og måler 534 x 210 x 432 mm.
   MobileFeed 301 AVS har et særdeles støtsikkert, flammehemmende deksel som beskytter mot smuss, metallstøv og fuktighet, og som dessuten tåler slipegnister, etsende kjemikalier og fall.
   For de som ønsker lignende egenskaper i en mindre og lettere utgave med kapasitet til trådspoler på opptil 200 mm, tilbyr ESAB MobileFeed 201AVS. Den har en egenvekt på 13 kg og måler 470 x 369 x 187 mm og er kompatibel med tråder fra 0,6 til 1,6 mm og har 60 prosent intermittens ved 320A.
   – Ettersom behovet for en kontrollkabel er fjernet, er MobileFeed 201AVS og 301AVS egnet for brukere som setter pris på enkelhet og ytelse, sier Perkins. – I kombinasjon med en CV-strømkilde gir disse mateskapene høy kvalitet ved GMAW-sveising med kortslutningsoverføring med massive tråder med mindre diameter, noe som gjør dem praktiske til mindre oppgaver i tynnere materialer.
   Begge materne har display for spenning og trådhastighet som er enkle å lese av utendørs, selv i sterkt sollys. Begge enhetene har et matehjuldesign som kombinerer to nedre tannhjuldrevne matehjulene med to øvre medløpende matehjul med jevnt trykk. I tillegg skader ikke et system med medløpende matehjul på overflaten på tråden slik som et system med 4 drivhjul gjør, noe som gir 4 til 6 ganger lengre levetid på kontaktrør.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no