Meny
01.08.2017

Drivdata i skyen

NORD Drivesystems tilbyr nå løsninger for konstruksjon av IoT-drevne maskiner og anlegg ved å gjøre drivdata tilgjengelig i sanntid via skyen.

Alle drivaksler kan overvåkes fra hvor som helst i verden via en internettforbindelse. Konseptet ble først testet på testsenteret ved NORDs tyske hovedkvarter, og det viste seg å fungere godt i et drivnettverk med standard grensesnitt og komponenter. AC-vektordrev og startmotorer kontrollert via Profinet sender simultant sanntids-statusdata i UDP-pakker på samme busslinje uten å påvirke vanlig kontrollkommunikasjon. Drevene sender data via skyen om strømforbruk, hastighet og spenning i tillegg til statusord. All informasjon går gjennom en Siemens-PLC og sendes til en IoT-gateway og videre til skyen. Statusdataene kan så analyseres til bruk i energiprofilering, eiendelsadministrasjon og fjernvedlikehold. Eventuelle overbelastnings- og feilstatuser kan visualiseres. Drevene kan også overføre annen applikasjonsdata til skyen når som helst, for eksempel data om tilkoblede sensorer og aktuatorer. I tillegg kan andre parametere utledes fra tilgjengelige statusdata, spesielt med tanke på oljetemperatur.
   NORD har klart å validere disse funksjonene i sin innledende testing. Slike data gir konkret informasjon om hvor lenge det har gått siden forrige skifte av smøremiddel, noe som kan brukes i forbindelse med forebyggende vedlikehold. NORD fortsetter arbeidet med å utvikle IoT-relaterte konsepter og Smart Factory-konsepter. En av de nye NORD-drivløsningene som allerede har vært tilgjengelige en stund, er implementering av økonomisk tilstandsovervåking basert på virtuelle sensorer.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no