Meny
01.09.2015

Dra, rull, legg – Exakt så enkelt

Finjas nye Mursystem Exakt har blitt tatt godt imot på markedet, og en av de første til å prøve det nye ”dra, rull, legg”- konseptet er Niclas Mogensen i Åhus.

I november 2014 begynte han å bygge sitt 190 kvadratmeter store drømmehus samt en frittliggende badstue på 25 kvadrat med nye, brukervennlige Mursystem Exakt.
   At han bestemte seg for å mure huset sitt, kommer av at han ønsker den spesielle, robuste følelsen av betong innendørs.
  
– Betong er bastant og gir en behagelig akustikk. Det holder huset varmt om vinteren og svalt på sommeren, sier Niclas.

Mange fordeler – ett system
Mursystem Exakt ble valgt først og fremst på grunn av de gode isolasjonsegenskapene, men også fordi systemet skulle være raskt og enkelt å benytte seg av. Ettersom han selv er prosjektleder, har han i ettertid kunnet konstatere at det er akkurat så lett å bygge med som det utgir seg for å være.
  
En av de klare forbedringene Niclas har merket seg er den smarte armeringen. I mursystemet Exakt inngår et letthåndterlig glassfibernett på rull som erstatter tradisjonell armering. Dette rulles ut på hvert tredje skift og kappes enkelt med kniv. Også murerne er veldig fornøyde med fordelene ved de fire smarte komponentene. 
   -
 De synes at blokkene er lette å håndtere, og når man har fått rett konsistens på mørtelen er det bare å dra murkassen over blokkene, rulle på armeringen og legge et nytt lag. Ettersom mørtelen er tynn og smidig blir det også skånsommere for kroppen å håndtere. Et enda større pluss er at presisjonen på blokkene og de jevne overflatene gjør at man ikke trenger å bruke vater og mursnor spesielt ofte. Det sparer mye tid, sier Niclas.
  
Bygget forventes å være ferdig i høst. Da kan Niclas flytte inn og nyte både hus og badstue i lang tid fremover.
  
– Med Mursystem Exakt har vi tatt et stort steg framover og introduserer en helt ny måte å mure på. De nye, lette og godt isolerte blokkene, som er både eksakte og jevne, gjør at arbeidet går både fortere og enklere å utføre, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no