Meny
06.09.2017

Digitaliserer husdrømmen

Bakkegruppen er i ferd med å utvikle et system som digitaliserer langt flere deler av husbyggeprosjektet.

– Det skal bli like enkelt for kundene å designe sitt nye hus som det er å bestille en bil på nett, sier Morthen Bakke i Bakkegruppen. Han står i spissen for en suksessbedrift på Aurskog i Akershus som kan vise til oppsiktsvekkende gode resultater.

Digitalisering av hele verdikjeden
Bakke har bestilt en løsning som skal digitalisere langt flere deler av prosessen forbundet med å bestille et nytt hus, og da særlig rundt tilvalg og personlige ønsker. Kundene kan dermed fra sofaen tidligere sette et større personlig preg på sitt nye hus, og ønskene automatiseres i alle ledd ned til modulene som produseres på fabrikk. Byggeprosessen vil dermed forløpe langt mer smidig, og håpet er at dette gir enda flere fornøyde huseiere.
   – Vi skal digitalisere verdikjeden fra første prosjektmøte til elementene bygges på egen fabrikk. Vi strekker oss lenger enn nøkkelferdig. Kundene våre forholder seg ikke til halvferdige oppkjørsler eller lange utbedringslister. Vi er ferdig når kunden er fornøyd med sin nye gressplen. Derfor er det viktig å automatisere og forenkle prosesser, sier han.
   Virksomheten har over 70 ansatte og bygger boliger av høy kvalitet for folk flest. De tegner og utvikler alle hustypene selv.

Kompetanse fra Columbus
– Målet er at alle boliger vi bygger skal ha null feil. Derfor har vi ikke en svær katalog, men holder oss til en fem–seks modeller som vi perfeksjonerer. Vi skal være stabile og holde høy kvalitet over tid, sier Bakke.
   Selskapet er en vekstmaskin og leverte oppsiktsvekkende gode resultater i 2016. Omsetningen økte med rundt 250 millioner, og fortjenesten gikk fra 35 til 180 millioner kroner. Disse midlene sprøytes i stor grad tilbake i utviklingen av virksomheten, og til å bygge husene som skaper markedets mest fornøyde boligeiere.  De fleste prosjektene er i randsonen av Oslo.
   For å lykkes med sine nye digitale ambisjoner har de hentet inn strategisk og teknisk kompetanse fra Columbus. Dette er et IT-selskap med lang fartstid og spisskompetanse på Microsoft sine forretningsløsninger.
   Samarbeidet med Columbus er i en tidlig fase,

Forenkling og standardisering
– Vi er godt i gang med prosjektet, og opplevelsene er gode til nå. Det mest kostbare i et boligprosjekt er kundenes spesialtilpasninger, og dette tar vi på alvor ved å lage løsninger som gjør det enklere å være kunde. Vi skal være best på kundetilfredshet fordi vi lever at vårt gode navn og rykte, sier Bakke.
   Med den nye løsningen fra Columbus skal flere prosesser kan forenkles og standardiseres. Dermed blir det også enklere for husbyggeren å utvikle og tilby enda flere boligmodeller.
   – Digitalisering av verdikjeden er oppskriften på hvordan Bakkegruppen skal få flere fornøyde kunder. Dette er et svært spennende prosjekt der vi syr sammen tidsbesparende løsninger som luker vekk feil og gir både leverandør og kunde flere muligheter og gevinster. Sentralt i dette er smart forretningsteknologi fra Microsoft, sier norgessjef i Columbus, Lars H. Sandvik-Jacobsen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no