Meny
17.04.2024

Derfor velger proffene hageredskap på batteri

Du skal ikke gå mange årene tilbake før batteridrevet hageredskap i beste fall kunne benyttes av private husstander, med veldig liten hage. Eller pensjonister med veldig god tid.

Var du anleggsgartner, vaktmester, bonde eller hadde en annen profesjon innenfor landskapspleie og jordbruk, var ikke dette redskapen for deg. Til det var kraften for liten, og driftstiden på batteri for kort.

Slik er det ikke lengre.

Utviklingen av batteridrevet hageredskap har gått så fort, at det omtrent har vært vanskelig å holde følge med utviklingen.

En som er veldig på ballen når det kommer til batteridrevet proffutstyr innenfor hageverktøy, er Einar Lund-Zetterquist. Einar jobber som Sales Manager hos Milwaukee Outdoor. Noe som betyr at han er en ekspert på utendørs proffverktøy innenfor hage og landskapspleie.

Det å gå over til å bruke batteridrevet verktøy, er uten tvil en lønnsom endring forteller Einar

– Utviklingen på batteridrevet proffutstyr innenfor hage, landskapspleie og jordbruk har skjedd så raskt, og utstyret har blitt så bra at det er ytterst få oppgaver man i dag ikke kan utføre bedre med batteridrevet redskap, enn med gammeldags bensindrevet utstyr, påstår salgssjefen hos Milwaukee, når vi møter han i butikken til TOOLS i Drammen

– Hvis vi ser bort fra snørydding, de som bruker ride-on gressklippere, og tømmerhoggeren som jobber hele dagen i skogen, så er batteridrevne redskaper på høyde med bensindrevet utstyr og vel så det, sier han videre.

I løpet av maks noen år, så er Milwaukee en 100 % leverandør innenfor batteridrevet utstyr til proffmarkedet innenfor landskapspleie og jordbruk, ifølge salgssjefen.

Fordelene er mange, ulempene er få

I motsetning til bensindrevet verktøy så er batteridrevet verktøy både støysvakt, vibrasjonssvakt, har mindre behov for vedlikehold, starter alltid og er langt raskere i startavtrekkeren enn maskiner på fossilt drivstoff.

Når vi spør salgssjefen om han kan nevne noen ulemper med batteridrevet verktøy bruker han lang tid på å svare.

– Det eneste jeg kommer på, er at det kan være en overgang å endre vanen om å stikke innom favoritt bensinstasjonen for å fylle opp bensinkannene, slik man har gjort de siste 10 år, sier han litt lattermildt. Og med det hinter om at det er de som er godt voksne som er vanskeligst å overbevise om at fremtiden er batteri.

En meget lønnsom overgang

Det å gå over til å bruke batteridrevet verktøy, er uten tvil en lønnsom endring.

– Kostnadene man slipper på reparasjon og service av bensindrevet utstyr er alene en god grunn til å gå over til batteridrift, kan Einar fortelle.

– Og ved at man kan benytte ett og samme batteri til over 290 forskjellige verktøy i 18 volt serien til Milwaukee, hvorav over 30 til hageredskap, så sparer man mye penger i anskaffelseskostnad også.

Batteriene du bruker i en gressklipper fra Milwaukee kan du bruke i 290 andre verktøy fra Milwaukee, det er god økonomi

En hekksaks uten batteri koster lang mindre enn en hekksaks med bensinmotor for å bruke det som et eksempel sier Einar videre.

Og kostnadsbesparelsene blir ikke akkurat mindre av at Milwaukee utvikler nyheter på løpende bånd etter krav og ønsker fra proffmarkedet. Blant annet kommer de nå med Forge-batterier på 6ah, som leverer kraften til et 12 ah batteri og lader fra 0 til 80 % på 15 min.

Den nye batteriteknologien bidrar til at maskinen aldri bruker mer energi, enn det som kreves for å utføre oppgaven. Det er ingen tomgangskjøring der i gården.

Fremtiden er elektrisk i norske hager og landskap

Uttrykket «Fremtiden er elektrisk» kan fremstå som en klisje, men i denne sammenhengen er utrykket langt fra en klisje.

Det er en realitet som allerede tar form i hager og landskap over hele landet.

Overgangen fra bensindrevne til batteridrevne verktøy, markerer en ny æra i hagearbeid, der bærekraft, effektivitet, og brukervennlighet står i sentrum.

Milwaukee er i forkant av denne revolusjonen, og tilbyr et omfattende utvalg av batteridrevet utstyr som møter de strenge kravene til dagens profesjonelle brukere.

Med forbedringer som rask lading, langvarig batterilevetid, og kraftig ytelse, viser de vei for en grønnere, stillere, og mer produktiv fremtid.

For proffene innebærer dette en mulighet til å omfavne endring, og lede an i overgangen til en mer bærekraftig praksis.

Fremtiden er ikke bare elektrisk – den er her nå, og den er klar for å forandre måten vi arbeider med landskapet vårt. Du finner den på en TOOLS-butikk nær deg.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no