Meny
28.01.2019

Derbigum med stor levering til prosjektsatsning i Sandnes

Tak- og membranleverandøren Derbigum har levert 4000 kvadratmeter Derbigum til Sandnes Rådhus som del av en prosjektsatsning i Norske Arkitekters Landsforbunds Framtidens Byer.

Det nye rådhuset i Sandnes har fått en god plassering nede ved havnen i sentrum og skal være et fyrtårn og forbilde for kommende bygg i området, som både et klimavennlig og arkitektonisk bygg. Rådhuset skal blant annet huse 350 av kommunens arbeidsplasser, bystyresal og publikumsfunksjoner fordelt på 11.825 kvadratmeter. 

Framtidens bygg som skal halvere klimagassutslippene

Prosjektet ‘’Felles Grunn’’ er tegnet av det tyske arkitektfirmaet Code of Practice Architects GmbH, og har som mål å halvere klimagassutslippene. Prosjektoppslaget er utarbeidet av Norske Arkitekters Landsforbund som del av Framtidens Bygg i Framtidens Byer.
   En av leverandørene til rådhuset er Derbigum. De har levert 4000 kvadratmeter med membran. Selve taktekkingen har taktekkerfirmaet Sandnes Tak AS stått for. Daglig leder i Sandnes Tak, Stig Skjervik forteller:
   - Taktekkingen gikk etter planen. Derbigum er et ekstremt solid produkt med lang levetid. Den 11. januar 2019 var vi ferdige med taktekkingen og vi er veldig fornøyde med resultatet. Over tekkingen har det blitt lagt et sedumtak, også kalt grønt tak, som gir et flott estetisk og ikke minst miljøvennlig resultat. Sedumtaket er levert av Bergknapp AS. Bygget har blitt veldig fint og ligger godt plassert ved havnen i Sandnes.  

Imøtekommer etterspørselen etter bærekraftige materialer

Derbigums membraner kan gjenvinnes 100%. Materialene til membranen er i tråd med kravene om energi og miljø i Framtidens Bygg.
   Adm. direktør Bengt Løkke i Derbigum er stolt over å være en av leverandørene til et prosjekt som stiller høye krav til materialene som blir brukt: 
   - Vi er stolte over å være leverandør til et pilotprosjekt midt i et fremtidig satsningsområde i Sandnes. Det er viktig for oss å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftige og miljøvennlige byggematerialer. Derfor gjør vi alt vi kan for å redusere vårt miljømessige fotavtrykk med våre tak og membraner som har dokumentert levetid på minst 45 år. Dette er ikke kun bærekraftig, men også fornuftig for lommeboken. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no