Meny
24.05.2022

Den nye MKAS 355 metalkappsagen fra FEIN

Elektroverktøyprodusenten FEIN har utvidet sitt utvalg av verktøy ved å legge til metallkappsagen MKAS 355; et kraftig produkt for metallarbeid. Kappsagen med dybdestopp brukes til kapping og gjæring i metallmaterialer og gir raske, presise resultater både på verkstedet og ved montasjearbeid.

Kaldskjæringsprosessen betyr at materialet blir lite oppvarmet, slik at det ikke dannes metallstøv og, avhengig av materialtype, heller ikke gnister. Det produserte metallkappet går rett ned i oppsamlingsbeholderen. Brukerens oppgave er også forenklet av det ergonomiske håndtaket og den sikre, intuitive måten verktøyet betjenes på.
   Metalkappsagen har en kraftig motor på 1800 Watt med myk start. Standard levering inkluderer et sagblad for konstruksjonsstål, mens FEINs sortiment også inneholder tre robuste sagblader med høye skjærekapasiteter, hver med en bladdiameter på 355mm.I motsetning til kappeskiver som mister diameter under bruk, forblir sagbladdiameteren den samme, 355 millimeter. Ved hjelp av hurtigspenningssystemet kan brukerne enkelt og helt uten verktøy feste arbeidsstykket, f.eks. for å kutte profiler. Skjæredybden kan justeres ved hjelp av et dybdestopp for å sikre at hele arbeidsstykket skjæres rent på ønsket punkt. MKAS 355 kan også brukes til gjæring; brukeren må ganske enkelt angi en vinkel på mellom 0 og 45 grader på verktøyet etter behov.

Ulike sagblad for mange bruksområder
Det er ikke nødvendig å stille inn hastigheten på metallkappsagen FEIN MKAS 355 manuelt for å passe applikasjonen.
   – Vi har konstant hastighet, og takket være motoren med høy effekt faller ikke hastigheten, selv når du arbeider med solide arbeidsstykker, sier FEIN-produktsjef Lisa Ocker. Når du bearbeider forskjellige metallmaterialer, er det avgjørende at du bruker det rette sagbladet og FEIN tilbyr fire forskjellige blad: det universelle stålsagbladet, som hovedsakelig brukes i stål- og metallkonstruksjon for å bearbeide runde og firkantede rør, og tre andre sagblad, som operatører kan bruke for aluminium, rustfritt stål og flatstål. Sagbladene kan byttes i bare noen få enkle trinn. Verktøyet som trengs for denne jobben, er integrert i maskinbasen.
   Den robuste kappsagen er produsert i stål med lang levetid og basen er laget av støpt aluminium. Dette gir verktøyet en vekt på 24,4 kilo, noe som sikrer brukerne et sikkert grep selv når de arbeider med tunge arbeidsstykker. Dessuten sikrer brukerne kappet med skruer for å sikre et helt stabilt system for presise kutt.
   – Til slutt gir det et overflateresultat av høy kvalitet som krever svært lite etterarbeid ved å bruke et kraftig verktøy og velge riktig sagblad sammen med riktig antall tenner og tanngeometri som passer til materialet. Kapping og gjæring kan dermed lett gjøres i et veldig bredt spekter av metaller med liten innsats, forklarer Lisa Ocker.
   Sammen med selve sagen inkluderer leveringen et forhånsmontert sagblad for konstruksjonsstål og et kjede for å sikre sagbladet under transport. En kombinasjonsnøkkel (med en 6 mm unbrakonøkkel og en PH2 tverrhylse) og en 8 mm unbrakonøkkel er innlemmet i maskinbasen slik at brukeren enkelt kan skifte sagblad. MKAS 355 registerets online og i appen my.FEIN for 3-års FEIN PLUS garanti.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no