Meny
02.09.2013

Dekton – et nytt materiale skal revolusjonere arkitektur- og designverdenen

Dekton by Cosentino er et helt nytt, ekstremt slitesterkt materiale med et mønster som går gjennom hele materialet i stedet for å bare trykkes på overflaten. Det gjør at det kan etterligne skjørere materialer som glass, rust og marmor – men med høy holdbarhet og unike tekniske egenskaper slik at det kan brukes både innendørs og utendørs.
Det nye superkompakte materialet Dekton er beviset på at det fremdeles er mulig å utvikle nye materialer for arkitektur og design. Dekton består av kavrts og resirkulerte materialer, blant annet glass. De avanserte tekniske egenskapene gjør materialet slitesterkt både mot varme, frost og temperatursvingninger samt mot slag, støt og riper. De store formatene og variasjonene i farge og struktur gjør materialet svært anvendlig for moderne arkitektur og design.

12 farger og tre kolleksjoner
Innledningsvis kommer Dekton til å bli produsert i tolv farger inndelt i tre kolleksjoner: Solid Collection, Natural Collection og Tech Collection. Alle fargene er fremstilt for å fremheve materialets naturlige karakteristikker. Naturstein, skifer, sement og rust er noen av fargene og overflatene som Dekton innledningsvis blir fremstilt i.

Tekniske egenskaper
Med Dekton øker Cosentino sitt utvalg av kvalitetsmaterialer og oppfyller nye behov blant dagens forbrukere og profesjonelle yrkesutøvere. De tekniske egenskapene innebærer blant annet stor motstandskraft mot flekker takket være svært lav porøsitet, stor motstandskraft mot riper, støt og slitasje, høy dimensjonsstabilitet og motstandskraft mot kompresjon, høy motstand mot varme, kulde og temperaturforandringer og UV-motstand og svært høy fargestabilitet

Bruksområder
Dekton egner seg for baderomsgulv- og vegger ettersom materialet fungerer utmerket i rom med vann og fuktighet. De tekniske egenskapene til Dekton gjør det også til et ideelt materiale for kjøkkenbenker, skvettplater og gulv både i private hjem og til profesjonell bruk i for eksempel restauranter. Også bord og andre møbeloverflater kan fremstilles i Dekton. Materialet kan brukes i fasader og andre utvendige overflater, for eksempel i bassenger og hager. De tekniske egenskapene til materialet resulterer i en enhetlig design som skaper inntrykk av et heldekkende ytterlag på alle typer bygninger.

PST-teknologi
Dekton har en superkompakt overflate fremstilt via såkalt PST-teknologi (Particle Sintring Technology), som er eksklusivt utviklet av Cosentino Group. Nøkkelen til PST-teknologien ligger i den høyere graden av kompresjon som gir Dekton overlegne egenskaper og gjør det nesten vedlikeholdsfritt.  I det som i dag er verdens største presse, forvandles plater av råmaterialet til det tynne materialet i storformat som utgjør Dekton.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no