Meny
20.06.2023

Danmarks største teknologievent foregår på HI-messen

Technomania har fokus på grønn energi, elektrifisering, bærekraft, fremtidsteknologi, digitalisering, cybersikkerhet, ledelse og startup - og dette omfattende fremtidsuniverset kan du oppleve på HI-messen, som går av stabelen i MCH Messecenter Herning, Danmark 3.-5. oktober 2023.

Technomania setter fokus på aktivitetene på HI-messen og gir de besøkende mulighet til å fordype seg i en lang rekke spennende temaer. Foto: Ingeniørforeningen, IDA.

Med eventområdet Technomania kan de besøkende på årets utgave av HI Tech & Industry Scandinavia se frem til å gå på oppdagelsesferd i et allsidig og omfattende fremtidsunivers, som med et bredt aktivitetsprogram henvender seg til alle i bransjen. Bak Technomania står Ingeniørforeningen, IDA, som i samarbeid med blant andre Green Power Denmark i år har satt sammen et mer ambisiøst program enn noensinne.


- Først og fremst legger vi enda mer vekt på aktivitetene og utvider fra to til tre dager, slik at de besøkende får bedre mulighet til å fordype seg i de mange spennende temaene våre, som omfatter alt fra grønn energi og fremtidsteknologi til cybersikkerhet og kunstig intelligens, som er noe alle snakker om for tiden. Visuelt mørklegger vi store deler av utstillingshallen og setter søkelyset på det viktige, slik at kunnskap, teknologi og inspirasjon kan få utfolde seg, sier Lene Christensen, som er direktør for området Teknologi, Nettverk og Kompetanse i IDA, og forteller litt mer om hva Technomania i spesielt stor grad fokuserer på i år:


- Vi vil sette fokus på den grønne teknologien og hvordan kunstig intelligens kommer til å påvirke arbeidet vårt de neste årene. Hvis vi bruker den nye teknologien smart, kan KI bidra til å øke produktiviteten og skape positive forandringer for medarbeiderne ute på arbeidsplassene. Vår misjon er å vise den danske industrien hva fremtiden bringer, og derfor står startups og god ledelse i en digital verden også høyt på vår dagsorden. Jeg lover at det både blir noe som er interessant å lytte til og noe som er spennende å se på.


Teknologiens stemme i samfunnet

Technomania, som i 2021 tiltrakk seg mer enn 12.000 besøkende, utstillere og samarbeidspartnere, brer seg utover knappe 3.500 kvadratmeter, og det er derfor nok å forholde seg til, både når det gjelder arbeidet med og utformingen av eventområdet.


- Det er viktig for oss å vise frem mangfoldet av teknologiske gjennombrudd som hele tiden foregår i innovative danske virksomheter og hos de nye aktørene. Det trenger vi hvis vi skal komme nærmere drømmen om en bærekraftig fremtid med mennesket i sentrum. Med 150.000 medlemmer betrakter vi oss i IDA som teknologiens stemme i samfunnet, og Technomania er en fantastisk plattform for å demonstrere det. Vi vil gjerne dele fascinasjonen vår for teknologi med de besøkende og gi folk ny innsikt, lyder det fra Lene Christensen, som forteller mer om det nye partnerskapet med Green Power Denmark:


- Green Power Denmark er Exclusive Content Partner fordi vi deler mange av de samme visjonene når det gjelder klimadagsordenen og ønsket om å skape en grønn fremtid basert på fornybar energi.


Store muligheter for danske virksomheter

Nettopp Green Power Denmark ser frem til å være med på å sette fokus på fremtidens grønne energiteknologi på Technomania - og det er nok å ta tak i.


- Grønn teknologi er viktigere enn noensinne. Vi står overfor en enorm omstilling til fornybar energi, og det finnes store muligheter for danske virksomheter, som gjennom årtier har skapt seg en ledende posisjon innen den grønne bransjen. Industrien spiller en nøkkelrolle i å levere løsningene til morgendagens energisystem, der vi skal utvikle noen av verdens første energiøyer, storskala Power-to-X-anlegg og et fleksibelt, datadrevet energisystem, som kan forsyne både Danmark og nabolandene våre med grønn energi. Derfor ser vi frem til å bidra med inspirasjon og debatt om fremtidens grønne energiteknologi på dette årets Technomania, sier Jan Hylleberg, viseadministrerende direktør i Green Power Denmark.


Andre partnere på Technomania er strømselskapet N1, som har utviklet den prisvinnende appen N1GO, dessuten investeringsfondet Innovationsfonden og forsikringsselskapet Tryg.


HI Tech & Industry Scandinavia finner sted i Messecenter Herning, Danmark, 3.-5. oktober 2023.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no