Meny
13.02.2024

Calefa II - Effektiv varme uten å bruke strøm

I slutten av 2023 lanserte Wavin et nytt fjernvarmesystem som dekker alle behov for oppvarming av hus, varmtvann og samtidig fjerner behovet for å ha en varmtvannsbereder i boligen – Calefa II. I tillegg har Wavin fokusert på å optimere brukeropplevelsen med den nye fjernvarmeenheten.

  Calefa II er en elektronisk styrt brukersentral som leverer både varmt tappevann og varme til boenheten. Den kan også kobles til utekompensering. Enheten regulerer seg selv, men brukeren har muligheten til å sette egne preferanser og varmekurver etter behov. En unik egenskap ved Calefa II er at den etter to uker lærer brukerens varmtvannsmønster og dermed optimaliserer boenhetens energiforbruk. En annen betydelig fordel er at med Calefa II trenger man ikke en varmtvannsbereder, det er alltid varmtvann ved behov, forteller Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge. 

Et system du kan stole på som er enkelt å bruke

- Essensen er at fjernvarme reduserer presset på det eksisterende elektriske nettet, og er et svært viktig bidrag for å avlaste elnettet, sier Stenberg.

Det eneste strømbehovet i en boenhet med Calefa II vil være lys og andre elektriske apparater, noe som er fordelaktig med de stigende strømpriser. Calefa II er den eneste fjernvarmeenheten som blir levert fullisolert, noe som betyr at brukeren har full kontroll over energistyring og minimalt varmetap.

Les hele artikkelen her.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no