Meny
30.10.2013

Bryggelys blir effektive veimarkører

Hvem har sagt at man ikke kan konvertere effekter fra den maritime verden for bruk i anleggsbransjen? Et vanntett, solcelledrevet bryggelys er nå videreutviklet til LED-blinker for markering av veiprosjekter.
Den opprinnelige LED-lampen er et hvittlysende, vanntett bryggelys konstruert for markering av utriggere og nødstiger. Etter fem års bruk i et maritimt miljø har produsent og daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, funnet et nytt bruksområde for de populære markeringslysene: En videreutviklet modell lanseres nå som lysende markør for hindringer og sperringer i veien, og er således myntet på trafikkrelaterte virksomheter og anleggsbransjen.

– Vi fikk høre at entreprenørene i veiprosjekter slet med at markeringslysene ble stjålet eller påkjørt og ødelagt, og at dette påførte en del ekstraarbeid og utgifter. Slik kom ideen med å tilpasse våre maritime LED-lamper, som er lette å plassere, robuste og rimelige i innkjøp, forteller produsent Åge Wee.

Den 11 cm i diameter og 2,5 cm høye LED-markøren blinker oransje i 360 grader og har et batteri som lades av et lite, integrert solcellepanel. Det betyr at lampen kan blinke i 72 timer sammenhengende når det er fulloppladet. Utover å være vanntett tåler LED-lampen 10 tonns belastningstrykk og har en total levetid på tre år. Den er utstyrt med ferdig kontaktlim for festing, men har også skruehull for mer permanent feste. LED-lysene leveres i pakker med pris på kr. 320 pluss mva. pr. stk.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no