Meny
02.02.2015

Bredt spekter av kraner og stabletrucker for allsidig bruk i havner

Konecranes tilbyr et bredt spekter av kraner, stabletrucker og tjenester som gir bedre produktivitet i havner. Ettersom kravene til håndtering av containere i havner, ved terminaler, fraktdepoter og vannveier er omfattende og meget strenge, er det mange oppgaver som trenger individuelle og effektive løsninger for transport og løfting.¬ Konecranes utnytter sine mange år med erfaring på dette området i utviklingen og produksjonen av skreddersydde havnekraner og tunge stabletrucker.¬ I tillegg gir service, vedlikehold og reparasjon utført av Konecranes viktige fordeler som forbedrer tilgjengeligheten og levetiden til kraner og løfteutstyr.

Porteføljen til Konecranes for havner dekker et bredt spekter og strekker seg fra portalkraner og komponenter til tunge stabletrucker. Selskapet tilbyr også service for løfteutstyr samt kran- og verktøymaskiner av alle merker.

RTG-kraner for høyere produktivitet
Designen av containerkraner (RTG) med gummihjul som Konecranes bruker for containerhåndtering, er et eksempel på produktivitetsøkning bygd på effektive transportløsninger. RTG-kranene tilbyr som standard mange innovative funksjoner som øker ytelsen og påliteligheten, samtidig som vedlikeholdskostnadene reduseres. RTG-kranene har alle nødvendige fremdriftsalternativer, avhengig av om den faktiske virksomheten krever diesel-elektriske hybriddrivsystemer eller et rent elektrisk drivsystem.
   RTG-kraner fra Konecranes trenger ikke hydraulikksystemer for verken kjøring eller styring av svingebevegelser og finposisjonering av løftetraverser. Dette er en betydelig fordel som øker påliteligheten og dessuten reduserer nedetid og kostnader for vedlikehold og reservedeler. Dette er viktig under ekstreme driftsforhold som man finner i havner.

Gigantiske goliatkraner for skipsverft
Konecranes er en verdensledende leverandør av alle typer havnekraner for containerhåndtering og for skipsverftskraner og utstyr til bulkvarehåndtering. De gigantiske goliatkranene for skipsverft, sjø-til-land-kraner og kraner for bulkvarehåndtering har imponerende størrelse og ytelseskapasitet. Et godt eksempel på dette er verdens største goliatkran, som er bygd av Konecranes for et brasiliansk skipsverft. Den har en spennvidde på 210 meter, en høyde på 117 meter og kan håndtere 2000 tonn.

Robust og miljøvennlig
Løsninger som bruker Konecranes stabletrucker i havner, terminaler og fraktdepoter er et godt eksempel på at selv stabletrucker kan være meget produktive og effektive i havnedrift. Utvalget omfatter containerstabletrucker, RoRo-spesialstabletrucker, reachstabletrucker samt gaffeltrucker for generell last. Utvalget omfatter containerstabletrucker for fulle og tomme containere som kan løfte last på mellom 8 og 45 tonn samt gaffeltrucker som kan løfte fra 10 til 65 tonn. Reachstabletrucker er designet for effektiv håndtering av last fra 10 til 80 tonn.
   Hybridstabletrucken fra Konecranes Lifttrucks, som har en løftekapasitet på 45 tonn for containerhåndtering, er et eksempel på at Konecranes ønsker å levere fremtidsrettede og bærekraftige produkter. Verdens første reachstabletruck med diesel-elektrisk hybriddrivstystem, elektrifisert hydraulisk løftesystem og energireservoar reduserer drivstoffforbruk og utslipp med minst 30 prosent.

Service for transparente og effektive prosesser
Gjennom sitt globale servicenettverk tilbyr Konecranes spesialiserte vedlikeholds- og moderniseringstjenester for kraner og verktøymaskiner av alle typer. I så henseende er transparente forbruks- og bruksdata også viktig. Disse kan samles inn i forbindelse med tjenester som utføres av Konecranes – for eksempel wireinspeksjonen RopeQ, kranbanemålingen RailQ, pålitelighetsanalysen CRS (Crane Reliability Study) eller ved bruk av fjernstyrte TRUCONNECT-tjenester. På samme måte som vedlikehold og reparasjon gir disse tjenestene fra Konecranes viktige fordeler som forbedrer tilgjengeligheten og levetiden til kraner og løfteutstyr.
   TRUCONNECT muliggjør for eksempel detaljert nettovervåking av bruken av tunge stabletrucker av blant annet drivstofforbruk, varighet, ruter eller vektene involvert i forskjellige containerhåndteringer. Arbeidsprosessene kan håndteres på en mer effektiv måte med TRUCONNECT, noe som sparer både tid og penger. I tillegg øker det tilgjengeligheten, sikkerheten og bærekraften til reachstabletrucker og containerstabletrucker.

Kilde: INS/Industrial News Service

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no