Meny
13.01.2020

Brannsikkerhet og automatisering i fokus

I dag er effektivitet ettertraktet og derfor er automatisering et brennhett tema.,

I september 2018 kjøpte selskapet Logistic Contractor en tomt utenfor København og signerte en leieavtale med Tjellesen Max Jenne. I tillegg til å bygge kontorlokaler har tomten blitt brukt til å bygge et 6500 m2 stort lager som skal fungere som et automatisert lager for distribusjon av medisin. Xella har levert 1500 m2 brannvegger i porebetong som er brannsikkert, holdbart og gir sunn totaløkonomi.
   Automatisering har aldri vært mer populært. Selskaper leter hele tiden etter å optimere prosessene sine, og Tjellesen Max Jenne (TMJ), grossist og leverandør innen medisin- og legemiddelbransjen er en av disse. Målet er å automatisere lageret for å skru opp effektiviteten. Derfor har Logistic Contractor, som er eksperter på å utforme og bygge logistikkhaller, bygget et automatisert lager med formål om å sortere og levere betalt medisin til apotekene på Sjælland i Danmark.

Materialene er valgt med omhu
TMJ flytter hovedkontoret sitt til det nye anlegget. Her kommer de til å distribuere medisin til danske apotek og sykehus daglig. I tillegg til å bygge kontorlokaler har de bygget et lager på 6500 m2 som blir utrustet med høymoderne teknologi. Dette sørger for at de er et steg nærmere en automatisert distribusjonsprosess. For å beskytte selskapets virksomhet har de tenkt grundig over valg av byggematerialer fra starten av. Jonas Ganefalk, prosjekteringsleder hos Logistic Contractor, forteller:
   - Nederste delen av veggene er laget i betong. Dette gjør bygningen motstandsdyktig. I tillegg valgte vi brannveggene i porebetong fordi de er lette og ikke minst brannsikre. Lokalene krevde en løsning som gjorde at stålbjelkene ikke kunne bære så mye. Derfor var porebetong et riktig valg. Han fortsetter:
   - I tillegg er det et kostnadseffektivt byggemateriale som selvfølgelig er en stor fordel. Anlegget som nærmer seg ferdiggjørelse er utviklet for å imøtekomme TMJs behov på lang sikt, og kommer til å understøtte overgangen fra manuelle til automatiserte prosesser på lageret.

Gir sunn totaløkonomi
Til det moderne automatiserte lageret har Xella, en av verdens førende leverandør av bærekraftig porebetong og kalksandstein, levert 1500 m2 brannvegger med REI-120-M brannklasse. Brannveggselementene monteres av den svenske entreprenøren Orren Entreprenad. Administrerende Direktør Roland Bock forteller mer om prosjektet:
   - Logistikkhaller skal avgrenses med brannvegger, mye på grunn av at kontorene og lagerhallene ligger vegg i vegg. Uansett om regler og lover om brannsikkerhet ikke er det samme i hele Norden er HEBEL brannveggselementer like konkurransedyktig i alle landene. I tillegg er valgmulighetene begrenset når det kommer til å bygge brannvegger med klassifiseringen REI-120-M uansett hvor du bygger.  

Roland Bock avslutter:

   - Brannveggene er holdbare og stabile. Vi monterte ca. 100-150 m2 om dagen som var veldig effektiv, og så er totalkostnaden veldig økonomisk fordelaktig når det kommer til både levering og montering av HEBEL.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no