Meny
01.09.2023

Blanding av PLA og PHA i premiumemballasje

Det sørkoreanske selskapet CJ Biomaterials Inc. har utviklet en ny bioplastformel som brukes til produksjon av premiumemballasje for det sørkoreanske kosmetikkselskapet Riman. Det nye plastmaterialet består av en blanding av bioplastene PHA (polyhydroksyalkanoat) og PLA (polymelkesyre).

Det kombinerte PLA-PHA-materialet vil bli brukt til emballasje for Riman-produktene IncellDerm Active Cream EX, Dermatology Booster EX og Vieton Oil Mist.


CJ Biomaterials, Inc., som er en divisjon innenfor det sørkoreanske konsernet CJ CheilJedang, skriver i en pressemelding at de sammen med globale Riman vil bruke sin patenterte PHA-teknologi og blande med PLA bioplast for å lage premium-emballasje for utvalgte produkter innenfor Rimans IncellDerm-merket , som er tilgjengelig på det globale kosmetikkmarkedet.

Den nye bioplastbaserte emballasjen beskrives som mer miljøvennlig og bidrar til å redusere Rimans bruk av fossilt brenselbasert emballasje til selskapets hudpleieprodukter, helt i tråd med Rimans policy for bærekraftig emballasje.

CJ Biomaterials skriver at deres PHA-biopolymerer er naturlig produsert og produsert bærekraftig. De brukes som byggeklosser for å erstatte og forbedre de funksjonelle egenskapene til et bredt spekter av polymerer ved fremstilling av ferdigvarer eller som et utgangspunkt for bærekraftig kjemi. Deres PHA er produsert under merkenavnet PHACT, som står for «PHA + Action».

PHA-modifikator

«PHA fungerer godt som en modifisering av andre polymerer eller biopolymerer og kan brukes til å øke biobasert innhold, akselerere biologisk nedbrytning og forbedre de funksjonelle egenskapene til harpikser og ferdige produkter», skriver CJ Biomaterials.

Det kombinerte PLA-PHA-materialet vil bli brukt til emballasje for Riman-produktene IncellDerm Active Cream EX, Dermatology Booster EX og Vieton Oil Mist (bildet over). Disse tre produktene alene står for mer enn 5,4 millioner enhetssalg hvert år av Rimans produkter, og selskapet planlegger nå å gradvis utvide bruken av CJ Biomaterials sine PHA-baserte bioplastprodukter til annen emballasje i produktporteføljen. CJ Biomaterials og Riman har også til hensikt å utvide samarbeidet for å utvikle PHA-løsninger som kan brukes til sprøytestøping.

Allsidig materiale

– Dette samarbeidet med Riman demonstrerer allsidigheten til våre PHA-biopolymerer samtidig som det styrker vår forpliktelse til å redusere både plastavfall og verdens avhengighet av petroleumsbasert teknologi. Sammen har vi som mål å gjøre en betydelig innvirkning på det kosmetiske emballasjelandskapet og fremme en mer bærekraftig og miljøvennlig fremtid, sier Max Senechal, Chief Commercial Officer hos CJ Biomaterials.

– Bærekraft og bærekraftige metoder er ikke lenger trender, men snarere nødvendigheter. Vi tar vårt ansvar og starter med å lansere et biologisk nedbrytbart bioplastmateriale, som er det første i sitt slag og kan brukes til mer enn 5,4 millioner pakker i året. Det er ingen enkel oppgave, men vi aksepterer dette som en forpliktelse og vil aktivt søke måter å fortsette å bidra til miljøvern på, sier Betty Perez, daglig leder i Riman Nord-Amerika.

Tekst: Jerry Pettersson, JP Press Agency

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no