Meny
22.06.2021

Biobasert innfesting baner veien for bærekraftige bygg

Som de første i verden lanserte fischer for fire år siden en serie av biobaserte løsninger til alle materialetyper, fra tre og gips til betong og stål.

Etter evaluering var dette litt for tidlig i forhold til etterspørselen i markedet. Til gjengjeld har GreenLine-serien nå bevist sin verdi, som i dag er et gjennomtestet og velprøvd eksempel på biobaserte materialer - og som kommer til å spille en viktig rolle i byggenæringens grønne omstilling de kommende årene.
   I 2016 var det få leverandører innen byggenæringen som var i stand til å levere biobaserte alternativer til tradisjonelle løsninger. En unntakelse er leverandøren av innfestingsløsninger, fischer, som er de første i verden til å presentere en komplett serie av biobaserte løsninger til alle materialetyper – fra tre og gips til betong og stål. Bruken av bioplast betyr ikke minst at CO2-avtrykket blir markant lavere enn ved tradisjonell innfesting, som brukes i plast basert på fossile råmaterialer.

Samme funksjon, men mye grønnere
- Bærekraft ligger i vårt DNA. Derfor var det helt naturlig å lansere en serie av biobaserte løsninger, så fort det var teknisk mulig. Det handlet først og fremst om at løsningene skulle levere samme funksjon ute på byggeplassene, og være et reelt alternativ, forklarer Lars Holdbæk, Nordic Product Manager hos fischer.. Han fortsetter:- Vi må innrømme at vi var litt for tidlig ute i forhold til etterspørselen i markedet. Det er faktisk først nå at det begynner å komme en interesse for biobaserte materialer. Men det betyr også at serien har hatt mulighet for å bevise sin verdi i flere prosjekter gjennom de siste fire årene. Og er et gjennomtestet alternativ som man kan stole på.

Et komplett alternativ til tradisjonell innfesting
GreenLine-serien fra fischer er fremstilt i plast basert på biologiske råvarer, som hverken konkurrerer med fôrprodukter eller dyrkningsområder til fødevarer. Prosentdelen av bioplast er garantert ved uavhengig testing og sertifiseringen av DIN CERTICO/ TÜV Rheinland. Alle produktene tilhører gruppen "BIOBASED 50-85%".
   Serien omfatter syv produkter: FID isolasjonsplugg til bruk i polystyren og styropor, GB Green lettbetongplugg, GK Green gipsplugg, FIS Green forankringsmørtel til for eksempel betong, murstein, hullstein og porebetong, N Green spikerplugg, SX Green nylonplugg samt UX Green universalplugg. Til sammen dekker de et bredt spekter av innfestingsoppgaver i byggenæringen, og utgjør derfor et komplett alternativ til tradisjonell innfesting.
   - Sortimentet har de samme byggtekniske egenskapene, men er markant mer miljøvennlig. For eksempel trenger du ikke å sortere den tomme patronen til FIS Green forankringsmørtel som farlig avfall, fordi materialet er biobasert, sier Lars Holdbæk og avslutter.
   I november 2019 vant fischer-konsernet Europas største miljøpris, den anerkjente Deutscher Nachhaltigkeitspreis, for sin innsats innen grønn produktutvikling, sosialt ansvar og miljø. Begrunnelsen var blant annet at fischer har klart å forankre bærekraft i selve strategien, og skapt en grønn forretningsmodell.

For mer informasjon, kontakt: Nils Rusek | Salgssjef, fischer Norge | T +47 91 62 76 00| E-mail: nr@fischernorge.no


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no