Meny
20.01.2016

Bedre beskyttelse mot rust

Kapslingene gir ikke bare beskyttelse for elektrisk utstyr. De skal også beskytte mennesker fra farene ved elektrisk strøm.

IEC 61439 er den standarden som siden 1. november 2014 gjelder for bygging av fordelingstavler. For å fremme sikkerheten for brukerne som håndterer elektriske systemer eller arbeider i nærheten til dem, inneholder standarden flere spesifikasjoner for de mekaniske egenskapene til kapslingene. Elektriske feil stiller store krav til kapslingene for å tåle økt innvendig trykk på grunn av en kortslutning i hovedbryter og den magnetiske effekten av en høy kortslutningsstrøm.
   Det er viktig at kapslingen beholder sin opprinnelige mekaniske styrke selv etter flere år, og at den ikke svekkes av rust eller andre faktorer. Standardiserte produksjon og etterbehandlingsprosesser er avgjørende for å sikre både den langsiktige mekaniske styrken og jevn kvalitet.

Korrosjonstest
For lakkerte kapslinger kreves korrosjonsbeskyttelse i henhold til IEC 62208 og IEC 61439. De nødvendige korrosjonstestene utføres i samsvar med IEC 60068-2. Avhengig av teststandard skilles det mellom innendørs- og utendørsbruk av kapslingen. For å verifisere korrosjonsbestandigheten må korrosjonsprosessen, som i realiteten foregår over flere år, simuleres på bare noen få dager med en saltspruttest.

Eget testlaboratorium
Som en av verdens ledende systemleverandør av kapslingsteknikk har Rittal et testlaboratorium ved sitt hovedkvarter i Herborn. Det er akkreditert for en rekke tester og kan derfor også fungere som en viktig samarbeidspartner for andre selskaper. I tillegg til de innledende testene som kreves for nye produkter, tester Rittal også regelmessig kapslinger i løpende produksjon. Dette sikrer varig kvalitet på leveransene.

Ytterbehandling med tre lag
Rittals lakkerte kapslinger i stål for innendørsbruk oppfyller kravet om korrosjonsmotstand takket være den standardiserte ytterbehandlingsprosessen som brukes. Dette innebærer en 3-stegsbehandling med nanokeramisk primer, elektrodyppgrunnet og strukturpulverlakkering.

Garanti etter hulltaking
– Vi har også utviklet en ny korrosjonsbeskyttelsesprimer som sikrer at platen er beskyttet mot korrosjon, selv etter at kapslingen bearbeides med hulltaking av ulike slag. Sammen med nye arbeidsinstruksjoner er dette et hjelpemiddel for produsenter for å sikre at deres produkter oppfyller IEC 61439-krav til korrosjon, sier Jonas Dahlén, produktsjef hos Rittal.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no