Meny
24.10.2023

Batteriproduksjonsutstyr innvier ny containerterminal i Arendal

Morrow Batteries ASA ("Morrow") tar denne uken imot den første skipslasten med batteriproduksjonsutstyr til den nyetablerte containerterminalen i Arendal.

Morrow Batteries ASA ("Morrow") tar denne uken imot den første skipslasten med batteriproduksjonsutstyr til den nyetablerte containerterminalen i Arendal.

Containerskipet «Thea II» ankom Arendal i går 23. oktober med den første lasten med batteriproduksjonsutstyr til Morrows battericellefabrikk. Dette er første gang et containerskip losser i den nye containerterminalen.

«Dette er en milepæl for Morrow på vår vei mot å starte storskala batteriproduksjon i første halvår 2024. Vi er svært fornøyde med støtten, innsatsen og fleksibiliteten som Arendal Havn har vist ved å etablere den første nye containerterminal i Norge på mange år. Etableringen av Morrow Batteries og vår ambisjon om å produsere verdens mest bærekraftige batterier gjør at vi kan være den viktige første kunden i den nye terminalen, sier logistikksjef André Stiansen i Morrow.

Containerfartøyet hadde med seg de første 51 containerne av rundt 500 til batterifabrikken, og Morrow og Arendal Havn forventer å losse rundt 40 containere i uken i tiden som kommer. Rhenus Logistics er speditør for utstyret, som ble fraktet på et større containerskip til Rotterdam før det ble lastet ombord på containerskipet «Thea II».

"Morrow Batteries viser gjennom dette at vi som selskap får det til, nå må norske myndigheter vise at de vil ha produksjon av battericeller i Norge. Vi snakker om lønnsom produksjon som skaper arbeidsplasser og bidrar til en revitalisering av regionen. Vi vil bidra med store årlige eksportinntekter og bidra til å løse klimakrisen. Det er en tid for planer og ambisjoner, men nå er det tid for handling og realisering," sier Lars Christian Bacher.

"Morrow har store volumer og velger miljøvennlig sjøtransport. Morrow, bidrar med dette til å etablere regulær trafikk for containerfartøy til Eydehavn. Dette tilgjengeliggjør mer kostnadseffektiv og bærekraftig transport i større skala. Arendal Havn gjør det enklere å etablere nye virksomheter og arbeidsplasser og verdiskaping i regionen, noe Morrow er en viktig del av. Dette er en supersymbiose, sier havnesjef Rune Hvass i Arendal Havn.

Arendal Havn ligger attraktivt til, bare rundt 40 minutters seiling fra hovedskipsleden. Volumet I havnet har økt med nesten 25 prosent årlig de seneste åtte årene.

"Vår første battericellefabrikk er i ferd med å fullføres. Bygget sto ferdig i august, hvoretter vi begynte å installere såkalt «dry room» og andre systemer. Produksjonsutstyret og de mange sør-koreanske installatørene ankommer nå Arendal,“ sier Stiansen fra Morrow.

Omtrent 80 prosent av det tekniske utstyret til Morrow Cell Factory kommer fra Sør- Korea, mens 97 prosent av celleproduksjonsutstyret er fra Sør-Korea. Morrow åpner snart Eyde House – som kan huse de flere enn 200 sør-koreanske montørene og spesialistene som skal installere utstyret i den første fabrikken.

Morrow vil åpne Morrow Cell Factory med en kapasitet på en gigawatt-time i første halvår 2024. I løpet av de neste årene planlegger selskapet å øke produksjonen mot 43 gigawatt-timer per år, noe som vil kreve tusenvis av containere gjennom Eydehavn havn årlig.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no