Meny
11.04.2024

BÆRBAR STRØM FRA AQIILA

– Våre bærbare strømstasjoner fra Aqiila hører i butikkene naturlig hjemme ved siden av produktene fra GP Batteries, sier Bernt Sivertsen.

Bernt Sivertsen med de bærbare strømstasjonene fra Aqiila. Foto: Stian Sønsteng

Han er nordisk nøkkelkundesjef i GPBM Nordic, som nå lanserer tre bærbare strømstasjoner og to solcellepaneler under sitt nye varemerke Aqiila.

– Aquilae er latinsk for ørn. Slagordet vårt er «No strings attached», og vi bruker en liten fugl i markedsføringen. Med Aqiila er du fri som fuglen, med strøm til å gjøre det du ønsker, der du ønsker, sier Ulf Sandberg.

Han er forretningsutvikler i Cebon, eierselskapet til GPBM Nordic, som blant annet representerer GP Batteries i Norden, Baltikum, Frankrike og Italia.

– Fra GP Batteries har vi i tillegg til batterier også batteribanker i ulike størrelser, gjerne kjent som lommeladere. I den andre enden av skalaen har vi vårt eget varemerke Sparq, med større strømsystemer, Energy Storage Systems (ESS), til det profesjonelle markedet. Aqiila plasserer seg fint i midten, med bærbare strømstasjoner, i et marked som ikke fantes for få år siden. Her ligger det et kjempepotensial, både i forbrukermarkedet og til profesjonelle, sier Sandberg til fagbladet Elektronikkbransjen.

Slik ser GPBM Nordic for seg at Aqiila skal selges side om side med GB Batteries. Illustrasjon: Cebon

Nå vi i slutten av januar møter ham og Sivertsen ved kontoret til GPBM Nordic i Oslo, har han med seg de første Aqiila-produktene fra Cebons hovedkontor i Göteborg.

 

4.000 ladesykluser

De tre strømstasjonene heter Powerbird S300, S1000 og S1500, der tallene representerer watteffekten. Kapasiteten er 294, 768 og 1568 wattimer (Wh), og prisen er 3.600, 9.000 og 17.000 kroner.

I Aqiila brukes det LiFePo4-batterier med lithium jernfosfat, eller lithium ferrophosphate som det heter på engelsk.

Ulf Sandberg med Powerbird S300 (f. h.), S1000 og S1500. Pris: 3.600, 9.000 og 17.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng

– Disse gir 4.000 ladesykluser, mens man likevel beholder 80 prosent av kapasiteten. Dermed kan man lade en Aqiila-stasjon daglig i mer enn ti år, mens konkurrerende produkter med lithium-ion bare kan lades 1.000 ganger. Med lithium-ion er energitettheten riktignok høyere, men vi har vurdert at det er viktigere å gi mye kraft over lang tid, selv om produktene blir 10-15 prosent større, sier Sandberg.

Enkelt forklart

– I hvilke kanaler vil dere selge Aqiila i Norge?

– Byggvarehus, jernvarehandlere og i elektrokanalene. På samme måte som vi hele tiden fokuserer på at det skal være enkelt for kundene å finne rett produkt i våre batterivegger, gjør vi det nå med Aqiila. Vi tilbyr butikkmateriell slik at Aqiila kan plasseres ved siden av produktene fra GP Batteries, og det står tydelig forklart på eskene hvilke lademuligheter som finnes, og hvor mye de kan lade, sier Sivertsen.

Powerbird S1000 på 768 wattimer (Wh). Pris: 9.000,- Foto: Stian Sønsteng
Powerbird S1500 på 1568 wattimer (Wh). Pris: 17.000,- Foto: Stian Sønsteng

I eskene følger det med ladekabler for 230V og 12V, i tillegg kan de tre strømstasjonene lades med solcellepaneler. De to minste kan også lades med USB-C. Når det gjelder kapasiteten, kan den største modellen for eksempel lade et mobilbatteri på 3095 mAh 115 ganger.

De to solcellepanelene heter Sunbird P100 og P200. De veier 4,2 og 9,25 kilo, og koster 3.500 og 5.500 kroner.

– I tillegg til å lade strømstasjonene våre, kan de også koples rett til mobilen eller nettbrettet, sier Sandberg.

Cebon har utviklet og eier Aqiila sammen med det nederlanske selskapet Brands.

 

Europeisk spiller

Dette gjør oss til en europeisk spiller, noe som både styrker varemerket og øker produksjonsvolumet

– Vi har samarbeidet med dem i nesten 40 år, kjenner hverandre godt, og dekker ulike markeder. Cebon selger i Norden, Baltikum, Italia og Frankrike, mens Brands dekker Benelux og Tyskland. Dette gjør oss til en europeisk spiller, noe som både styrker varemerket og øker produksjonsvolumet, sier Sandberg.

– Du nevner at dette er en ny produktgruppe, men det finnes allerede konkurrenter her. Hvordan skal dere lykkes?

– Vi har representert GP Batteries i snart 38 år, og har en stor og bred kundebase som har tillitt til oss som leverandør. Ambisjonen er selvsagt at disse skal bli like godt fornøyde med Aqiila som med våre øvrige produkter, sier Sandberg.

Han sier at det allerede finnes planer om å utvide Aqiila-sortimentet.

– Hva gjør dere på det punktet der mindre Aquilla-produkter møter de større batteribankene fra GP Batteries?

Les hele artikkelen her:

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no