Meny
21.02.2020

Autentisk skiopplevelse innendørs med naturlig belysning


Norge har fått sin første, og samtidig en av verdens største innendørs skisportarenaer. Belysningen er levert av Signify som er verdens ledende virksomhet innenfor belysning og energieffektive belysningsløsninger.


Norge har fått sitt første innendørs skianlegg. Den 15. januar 2020 åpnet SNØ dørene til det 40 000 kvadratmeter store skianlegget der skientusiaster kan boltre seg i slalåmbakker og vintermoro året rundt. Skianlegget har en fast temperatur på -3 hele året, og snøkanonene sørger for en optimal vinteropplevelse innendørs.
   Skiopplevelsen innendørs og det kalde og tørre inneklimaet stiller store krav til belysningen. Derfor har SNØ og Light Bureau – som har stått for lysdesignen – alliert seg med  Signify som er verdens ledende virksomhet innenfor belysning og energieffektive belysningsprodukter. Signify har levert både den hvite funksjonelle grunnbelysningen og den dynamiske og levende effektbelysningen.
   Vi har stilt mange krav til belysningsleverandøren siden det selvfølgelig var mange utfordringer forbundet med belysning, teknologi og holdbarhet når man skulle lyssette et så stort kompleks som dette. En faktor var at belysningen skulle kunne tåle det utfordrende klimaet i hallen. Noe annet var kravet om at dette skulle være et energioptimert system. Når man bruker energi, tilføres varme, og i et innendørs kompleks der temperaturen skal ligge på en konstant lav temperatur, trenger vi energieffektive lamper som lever opp til krav om funksjonalitet og holdbarhet i tillegg til SNØs ønske om å være det mest miljøvennlige anlegget, forteller lysdesigner Thea Collett fra Light Bureau.


 
Lyset skaper et fargerikt og fantasifullt snølandskap
I tillegg til funksjonalitet, kvalitet og energieffektivitet har man valgt Signify på grunn av innovativ teknologi, produktutvalg og muligheter for lysstyring. Denne teknologien kan brukes til å forvandle det store hvite anlegget til et fargerikt og fantasifullt snølandskap og skape en naturlig og dynamisk atmosfære.
   Når det gjelder lysdesignen har Light Bureaus oppgave vært å fargelegge og gi liv til det nye skianlegget. Naturen består av naturlige kontraster og naturlig belysning, og vi har laget effektbelysning som gjør det mulig å tilpasse atmosfæren slik at SNØ kan gi assosiasjoner til en utendørs skiopplevelse med sol fra blå himmel, til en tur i måneskinn, en himmel farget av nordlys, slalåm om natten, eller til og med fredagsdisco hvis de vil ha det. Vi er glade for å kunne levere vår Interact Sports-løsning som oppfyller alle disse behovene, sier Tord Christensen, Country Manager hos Signify i Norge.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no