Meny
25.04.2019

Atlas Copco bedrer effektiviteten til DrillAir-kompressorene

Atlas Copco kommer nå med Stage V-kompatible dieselmotorer til sin DrillAir-serie med portable høytrykkskompressorer.

DrillAir-serien benyttes hovedsakelig til gjennomboring, fundamenteringsboring, vannbrønn og geotermisk boring. Serien har flere store kompressormodeller med driftstrykk på mellom 20 og 35 bar og luftkapasiteter fra 20,6 til 42 m3/ min.  Atlas Copco har benyttet den nye Xc4004 Smart Air-kontrolleren til denne kompressor-serien.  Denne serien vil sammen med AirXpert 2.0 ytelsesstyringssystem, gjøre at borefirmaer kan redusere både motorens utslippsnivå og forbedre driftsytelsen.
   - Vår unike DrillAir-portefølje er populær blant borere, som ikke bare setter pris på kompressorenes pålitelighet, men som også har blitt vant til den fremragende ytelsen og de totale eierkostnadene, sier Hendrik Timmermans, Vice-President Marketing for Atlas Copcos Portable Air-divisjon. Utvalget er nå utvidet ytterligere med Stage V-kompatible motorer, Xc4004 og AirXpert 2.0, slik at operatørene kan fullføre jobben på rekordtid.

Presentasjon av Stage V-kompatibilitet
Etter de siste utslippsreglene vil en Stage V-kompatibel Scania-motor finnes i alle nye DrillAir-kompressorer. Dette med unntak av Y35- og V39-modellene, som vil bli Stage V-kompatibel på et senere tidspunkt. Dermed øker effektiviteten til DrillAir-kompressorene fra 3 til 4,5 prosent.

Videre fra Stage V-effektivitet

På bruksområder hvor drivstoffutgiftene beregnes per boret meter, er det viktig å ha den beste i klassen-kompressor til enhver borerigg.  Atlas Copco gjør mer enn å introdusere Stage V-kompatible motorer. V21- og H23 DrillAir-kompressorene har det nyeste innebygde Atlas Copco-luftelementet, som øker effektivitetsnivået med ytterligere 2 prosent.
   I tillegg utvider det patenterte XPR-systemet (Extended Pressure Range) trykkområdet til Y35 DrillAir-kompressoren fra 15 til 35 bar. Dermed kan Y35 brukes på mange forskjellige områder, noe som gjør den til det foretrukne valget for utleiefirmaer som ønsker å øke avkastningen på investeringene.

Designet for driftsikkerhet

IP67-graden til DrillAir-motoren gjør det forbedrede og patenterte AirXpert 2.0-ytelsesstyringssystemet enda mer pålitelig.  Færre tilkoblinger og en mer robust design beskytter systemet mot vibrasjoner og støt. Dette ytelsestyringssystemet øker produktiviteten, enten ved å gi ytterligere kapasitet eller ved å stabilisere trykket.
   Xc4004 Smart Air-kontrollerens 7-tommers skjerm gir brukerne mulighet til å overvåke både trykk og kapasitet via en enkelt skjerm uten å måtte bytte rundt.  Brukere kan også enkelt få historikken til 15 variable parametere, noe som gir full kontroll. I tillegg gir OilXpert-funksjonen brukerne muligheten til å overvåke og justere oljetemperaturen og forlenge kompressoroljens levetid og dermed forbedre ytterligere totale eierkostnader.

Laget for tøffe bruksområder

Den nye IP67-klassifiserte Xc4004 kompressorkontrollen er perfekt til tøffe borejobber. Atlas Copco tilbyr også fjernstyring via en sekundær skjerm som kan festes til en borerigg. Dette gjør det mulig for operatørene å kontrollere kompressorens tilførselsluft direkte fra bruksstedet.
   Den 3-lags korrosjonsbeskyttede baldakinen er C3-sertifisert etter en 460-timers praytest med salt, noe som gir ekstra trygghet.  Sist men ikke minst gjør DrillAir-kompressorenes små dimensjoner det mulig for boreoperatørene å ha med luftkompressoren og boreriggen på samme lastebil, noe som gjør det enkelt å manøvrere rundt i vanskelig terreng samtidig som transportkostnader og bruk av tid reduseres. Disse funksjonene forbedrer annenhåndsverdien av DrillAir-kompressorer betydelig, noe som igjen er positivt for avkastningen på investeringen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no