Meny
11.08.2016

Atlas Copco 100 år i Norge

Atlas Copco ble etablert i Oslo 13. mai 1916 under navnet Norsk AS Diesel Motorer. Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt. Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet. I dag har Atlas Copco 180 medarbeidere i Norge med ansvar for salg og kundeservice.

Fra 1948 var kjerneområdet trykkluftutstyr og kompressorer for industri, anlegg- og gruvevirksomhet, da under navnet AS Atlas Diesel. I etterkrigstiden var utstyr fra Atlas Copco i bruk i forbindelse med utbygging av vei, jernbane, vannkraftanlegg og industri over hele Norge. I 1956 byttet selskapet navn til Atlas Copco, som er forkortelse for Compagnie Pneumatique Commerciale.

Allsidige kompressorløsninger
I dag leverer Atlas Copco høyteknologiske kompressorløsninger for alle typer landbasert industri, løsninger for olje- og offshore og for marin industri. Kompressorene er energieffektive og frekvensstyrte og gir kunden nøyaktig den luften som kreves i den spesielle applikasjonen.

Miljøvennlige og ergonomiske
Selskapet opplyser at produktene har blitt stadig mer miljøvennlige og ergonomiske. Energibehovet ved for eksempel slipeprosesser er redusert med 40 prosent og opptil 90 prosent for monteringsprosesser. De seneste årene har Atlas Copco i tillegg til trykkluftdrevne verktøy også utviklet elektriske digitaliserte verktøy for monteringsindustrien og hydrauliske vri- og strekkverktøy for momenter opp til 100 000 Nm.

Banebrytende
Atlas Copco er banebrytende innenfor høytrykkskompressorer for brønn-, energi- og fundamenteringsboring. Det siste tilskuddet, en DrillAir Y35, har høy ytelse og en rekke finesser for effektiv boring.
 
Tunnellrigger
Tunnelrigger fra Atlas Copco kan leveres med verdens kraftigste bormaskiner. I dag finnes også helautomatiserte, datastyrte borerigger og førerløse lastemaskiner utviklet av Atlas Copco.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no