Meny
30.10.2022

Archicad falt i god jord hos Plantasjen

Nordic BIM Group har inngått et samarbeid med hagesenter-kjeden Plantasjen om å levere BIM-verktøyet Archicad med Retail Solution fra Nordic BIM Group.

Plantasjen kan integrere ERP-systemer og logistikk med informasjon om kundeflyt og arealutnyttelse med Retail Solution for Archicad fra Nordic BIM Group. (Copyright: Plantasjen) 

Avtalen gjør at Plantasjen nå kan prosjektere og styre nye butikker ned i minste detalj og få en digital modell av de nye butikkene før de bygges. De vil også kunne få digital innsikt i sine eksisterende Plantasjen-butikker.

Plantasjen er den første butikkjeden i Norge som signerer avtale om Retail Solution med Nordic BIM Group på nordisk nivå. I Sverige benyttes Retail Solution av flere store kjeder som for eksempel Kappahl, Nilsongroup og Axfood. Retail Solution er et tillegg til Archicad, spesielt utviklet som et såkalt add-on for bruk i detaljhandel.


Bedre kundeopplevelse
Hvor bør kaktusene stå? Er det nok plass til hagemøbler? Hvor mye plass skal vi sette av til kalde og varme soner? Disse og mange andre spørsmål får Plantasjen svaret på i en virtuell 3D-modell av hver butikk.

– Den digitale modellen kombinert med annen informasjon som finnes i og om butikkene, gjør at vi kan jobbe mer effektivt. Vi kan utvikle og implementere ny layout og konseptelementer på et faktabasert grunnlag, og resultatet blir en bedre kundeopplevelse, sier Hege Merete Myhre, format manager i Plantasjen.

Kundeflyt og arealutnyttelse
Gaute Holm, som er senior løsningsrådgiver BIM hos Nordic BIM Group, har fulgt prosessen hele veien og forteller at Plantasjen nå er utstyrt til å nå sin digitale satsning og fremover høste fruktene av det nye verktøyet:

– Plantasjen kan integrere ERP-systemer og logistikk med informasjon om kundeflyt og arealutnyttelse, og kan dermed effektivisere driften og ta ut gevinst fra dette takket være Retail Solution for Archicad, sier Holm.

– Som del av vår digitale satsing, var vi på jakt etter en ny løsning for tegning av butikker. Da vi så Nordic BIM Groups løsninger for retail, falt det på plass. I tillegg til å få et klart bilde av hvordan ombygninger og nye butikker vil se ut, får vi løpende sekundering. Derfor kan vi ta avgjørelser basert på bedre innsikt og vi blir mer datadrevet, forteller Hege Merete Myhre.

Muligheter i flere bransjer
– Denne avtalen viser igjen at Archicad er et multiverktøy. Det betyr at man kan bruke dette i flere bransjer og fag. Når vi også har et åpent API og kan programmere inn de applikasjonene som måtte passe en bransje, så ser vi ingen begrensninger her. Det finnes kun muligheter, avslutter Gaute Holm fra Nordic BIM Group.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no