Meny
29.04.2014

Alt klart for konferansen Technoport 2014

Konferansen Technoport vi finne sted i Trondheim 28.–30. april. – Vårt mål er ikke bare å snakke om innovasjon; vi tar mål av oss å skape innovasjon, sier daglig leder i Technoport, Gøril Forbord. 

Det er ingen liten oppgave for en tradisjonell konferanse. For å nå målet er det i Technoport-programmet lagt opp til en rekke forskjellige workshops. Konferansedeltakerne skal ikke bare høre på at andre snakker. De skal også settes i arbeid.

– Psykologitime for teknologer
– Under workshop-konseptet «Share the problem» kommer store selskaper som Ericsson og Statoil med problemstillinger de trenger hjelp til, og som således representerer en forretningsmulighet. Problemløserhjelpen får de fra konferansedeltakerne som skal bestå av en blanding av studenter, forskere, gründere, etablert industri og investorer, forteller Forbord.
  – Dette blir en slags psykologitime for industriselskaper med teknologinøtter. Kom til teknologihovedstaden, her får du hjelp med problemene dine, illustrerer Forbord. Hun understreker at de ikke kan garantere for hva resultatene blir, men at teknologinøttene skal få et oppmerksomt, lyttende og løsende publikum, det håper hun på.

– Hybrid mellom Oslo Børs og Norske Talenter
Å kjøpe aksjer i startupselskaper med gode ideer er som regel forbeholdt folk med flaks eller ventureselskaper med teft. Under Technoport 2014 skal alle som vil, få muligheten, eller rettere sagt: så mange det er plass til i Storsalen på Studentersamfundet. Tirsdag 29. april står Norges aller første «live crowdfunding»-arrangement på plakaten. Mellom fem og ti nyoppstartede teknologiselskaper gis muligheten til å selge aksjer i selskapet og overbevise publikum om at akkurat deres forretningsidé er verdt å investere noen kroner i.
  – Vi håper å skape en stemning som blir en slags krysning mellom Oslo Børs og Norske Talenter. Tankeeksperimentet er at hvis 500 mennesker lar være å tippe Lotto i ett år og heller investerer 5000 kroner i et oppstartsselskap, blir det 2,5 millioner kroner. Vi er ekstremt spent på hvordan dette går. Det er ikke uten grunn vi kaller det et eksperiment, for utfallet er høyst uvisst. Dette har aldri blitt gjort i Norge før, og bare et fåtall ganger i resten av verden, understreker Forbord.

Tradisjonelt konferanseprogram
I tillegg blir det et tradisjonelt konferanseprogram med Ferd-eier Johan H. Andresen, Skype-medgründer Jonas Kjellberg og Wired-redaktør David Rowan.
– Vi har en blanding av internasjonale og nasjonale navn på plakaten. Mange gründere og folk som har resultater å vise til, sier Forbord.
  Technoport er en del av en teknologisk vårfest i Trondheim fra 25. til 30. april. Andre arrangementer denne uken er Innovator og FME-innovasjonsforum.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no