Meny
08.06.2020

Alphajet vannskjæringsverktøy fra Water Jet Sweden

Nå lanserer Water Jet Sweden Alphajet – den nye generasjonen av vinkelkompensering for vannskjæring med vinkelrett skjæring.

Alphajet er mekatronikk basert på kompakt design med fast TCP-punkt.
Med nøye utvalgte maskinelementer og små nøyaktige bevegelser oppnås kapperesultater utover det vanlige med en vinkelnøyaktighet på ± 0,05 mm nøyaktighet

Ny generasjon kantkompensasjon

– Det er lett å gjøre noe komplisert, men vanskelig å gjøre noe enkelt, begynner Tony Rydh, grunnlegger og teknisk sjef i Water Jet Sweden. Det er en velprøvd funksjon i bransjen, men vi gjør det på et et øyeblikk i nesten alle sammenhenger.

Kompakt og moderne konstruksjon

Den nye Alphajet har en kompakt design som betyr at den både veier mindre og stjeler mindre arbeidsplass. Den er spesielt egnet for deg som vil utstyre maskinen med flere skjærehoder. Opptil fire Alphajet skjæreverktøy kan brukes parallelt på samme maskin, og dermed firdobler skjæreevnen med samme nøyaktighet.

Høyeste nøyaktighet
– Jo mindre bevegelser, jo høyere nøyaktighet. Det er et faktum vi hadde som rettesnor når vi utformet Alphajet, forklarer Tony Rydh. Den nye Alphajet har et fast TCP-punkt, noe som betyr at maskinens X- og Y-akser ikke trenger å bevege seg for å håndtere vinkelkompensasjonen. Den unike konstruksjonen med vinklene 45-30-30 betyr at det kreves veldig små bevegelser i A- og B-aksene. Valget om å plassere verktøyholderen langt nede på skjærehodet gir et lavere rotasjonspunkt og dermed mer presise små bevegelser.
    Alphajet er designet for å tåle maksimal vinkelkompensasjon TAC (Taper Angle Control) opp til ± 13°, som er den største i markedet. Men bare noen få grader av skråning er nødvendig for å få vinkelrett overflater og kanter med den nye Alphajet.
   Mekatronikken er designet med Fanuc absolutte servomotorer, det er derfor ikke nødvendig med noen referansesyklus. De absolutte motorene er direkte tilkoblet i Harmonic Drive Gear for å eliminere mekaniske feilkilder som svingfeil og søl.

Enkel betjening

Å bytte skjærehode er raskt og enkelt. Klippehodet er automatisk sentrert takket være verktøyholderen med V-blokkmontering og ingen spesiell kalibrering for verktøyskift er nødvendig, noe som sparer tid og opprettholder skjærehodets presisjon.
   Ingen spesiell CAD/CAM-programvare er nødvendig for å bruke Alphajet. IGEMs grunnleggende CAM-skjæringsmoduler inneholder allerede beregningstabeller for de vanligste materialene. I tillegg til TAC (Taper Angle control) inkluderer tilhørende programvarefunksjoner for å oppveie de dynamiske egenskapene til strålen i prosessen som LAG (Lag-kompensasjon) og VOC (Variable Offset Control).

Komplett funksjonalitet

Alphajet passer til alle forskjellige typer skjærehoder fra Water Jet Sweden, og takler vannskjæring med både 4100 bar og 6200 bar. Praktiske og avanserte funksjoner tilbys som standard. Sprutbeskyttelsen minimerer vannsprut ved boring. Kollisjonsbeskyttelsen beskytter skjærerøret fra å bryte ved en eventuell kollisjon og stopper maskinen automatisk. Høydeholdere online er tilgjengelige som et alternativ for å sikre nøyaktige kuttingsresultater.

For alle maskinmodeller

Siden designen bare krever interpolasjonskontroll med 4 akser, kan Alphajet brukes på alle Water Jet Sveriges forskjellige maskinmodeller. Alt fra kvalitative oppstartsmaskiner som NCT og NCH til mer komplekse maskinløsninger. Kundens behov er det som avgjør, ikke systemtekniske begrensninger.
   – Et presisjonshode klarer seg best på en kvalitetsmaskin, avslutter Tony Rydh. Water Jet Sveriges maskiner har markedets laveste toleranser, er produsert i Sverige og tilbyr en 5-års ytelsesgaranti.

www.waterjetsweden.com/sv/

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no