Meny
05.04.2017

AGA går for gull

I et tidligere fyrrom i Oslo sentrum sitter fremtidens gullsmeder og lodder og hamrer for harde livet.

 Via et nyinstallert gassanlegg har hver elev sien egen arbeidsbenk med gass levert av AGA.
   Edvard Munch VGS ble åpnet i ny rehabiliterte lokaler 17. august 2015. Tidligere holdt Statens Håndverk- og kunstindustriskole til i disse lokalene, til de flyttet i 2010.
   Også gullsmedverkstedet til Design- og gullsmedhåndverkslinja er splitter nytt. Et viktig verktøy for elevene er loddeutstyret som de bruker til smykkene de lager. Til dette trengs gass - nærmere bestemt propan og oksygen.
   – Det var viktig å få installert et godt anlegg som elevene kan bruke. Det har vi nå, forteller Marianne Reimers, gullsmedmester, designer og lærer ved Design og gullhåndsverkslinja. – Anlegget ble nylig utvidet fra tidligere 16 gassuttak, til 28, som ble ferdigstilt nylig, sier hun.
   Anlegget ble oppført og installert av AGA.
   – Etter en lang prosess, er vi nå i gang med å installere de resterende gassuttakene, forteller Thomas Grøstad i AGA.  – Etter planen skal siste del av anlegg og benker monteres i uke 12. Dette er et spennende oppdrag for oss og viser bredden av våre tjenester. Vi er glade for å hjelpe fremtidens gullsmeder og designere, sier Grøstad.
   – En av studentene, Tiril, forteller at det var litt skummelt å bruke gassen til å begynne med. – Men heldigvis er det god opplæring her, så nå er vi alle komfortable med bruken. Marianne Reimers understreker at sikkerhet er noe de tar på alvor. – Vi har regelmessig sjekk av anlegget. Ved bytte av gassflasker sjekkes alltid koblinger og slanger før bruk. I tillegg sørger vi for at alle kjenner til hvor stoppekranene til gassen er. Vi er opptatt av at elevene behandler utstyret korrekt, avslutter hun.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no