Meny
23.08.2022

AF Gruppen skal bygge ny flyplass i Mo i Rana

Avinor har tildelt kontrakten for totalentreprenør ny flyplass Mo i Rana. Etter en lang og grundig evalueringsprosess var det AF Gruppen Norge AS som stakk av med seieren.

Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.

Tre ulike aktører leverte tilbud i konkurransen om samspillskontrakten. AF Gruppen fikk den høyeste poengscoren, og har dermed blitt tildelt kontrakten som totalentreprenør.

– Vi er veldig glade for å ha landet totalentreprenør, og ser frem til samarbeidet med AF Gruppen. Det var en hard konkurranse mellom kompetente og dyktige tilbydere, hvor AF Gruppen leverte best kombinasjon av pris og kvalitet i henhold til tildelingskriteriene, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

Tildelingskriteriene, som oppgitt i konkurransegrunnlaget, baserte seg på vurderinger av kategoriene nøkkelpersonell, oppgaveforståelse og pris.

– AF Gruppen har tilbudt det nøkkelpersonellet som er vurdert best egnet for gjennomføringen av prosjektet. De har beskrevet hvordan de skal gjennomføre prosjektet på en tillitsvekkende måte, og de har en reflektert og realistisk tilnærming til hvordan prosjektet skal arbeide for å redusere det samlede klima- og miljøavtrykket, sier konsernsjefen.

Signering av kontrakten vil skje når karensperioden utløper den 30. august. Da går kontrakten inn i første fase, som er en optimaliseringsfase. Her skal Avinor og entreprenør jobbe sammen for å finne de beste løsningene for neste fase. Når Avinor som byggherre enes med entreprenør om målpris, vil neste fase påbegynnes, som er selve byggingen. 

– Avinor tar sikte på å planlegge, bygge og sette i drift en ny fremtidsrettet og miljøtilpasset lufthavn. Vårt mål er at Rana-samfunnet og Avinor skal bli stolte av den nye flyplassen, avslutter Foss.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no