Meny
20.04.2020

ABB-teknologi gir elektroelever innsikt i digitalisering

En ny ABB-motorstartertavle lærer elevene ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad siste nytt i industrien.

Skolen har fem elektroklasser på første trinn, tre på andre og fire klasser i kveldsundervisning. Skoleverket henger ofte etter industrien i moderne teknologi. Et hederlig unntak er en ny motorstartertavle for elektroelevene ved Glemmen VGS.
   – Vi har levert en moderne tavle til skolen som inneholder det siste innen digitalisering og teknologi for start og styring av elektromotorer. Nå kan elevene øve på åtte ulike startmetoder, det vil si teste ut den beste løsningen for den aktuelle applikasjonen, forteller Rolf Noremsaune, produktsjef for mykstartere i ABB.

Fra kabelbank til konfigurasjon
Tavlen er blant annet utstyrt med styring (PLS, programmerbar logisk styring), operatørpanel og feltbusser, industrielt Ethernet og Internett slik at elevene kan øve på heldigitale løsninger.
   – Tavlen er viktig for elevens læring som nå kan se hvilke muligheter som ligger i moderne teknologi, sier Magnar-Jarle Lynglund,  kontaktlærer på elektrolinjen ved Glemmen VGS. – Den vil gi dem bedre forståelse for hva som finnes utover konvensjonelle, kablede løsninger.
   Nå kan elevene starte og overvåke motorene via et moderne operatørpanel på forsiden av tavlen, og diagnostikk er også tilgjengelig fra PC og mobil. Lynglund forteller at det nye utstyret passer godt inn i nye læreplaner for elektro, hvor hovedtyngden dreier fra tidligere kabelbanking til konfigurering av programmerbare systemer, altså digitalisering.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no