Meny
13.06.2016

ABB-motorer lar deg vite når det er tid for service

En smart sensorløsning fra ABB kan redusere nedetid for lavspenningsmotorer inntil 70 prosent og øke levetiden opptil 30 prosent.

Fram til nå har overvåking og forebyggende vedlikehold på lavspenningsmotorer være tidkrevende og kostbart. Ny teknologi fra ABB transformerer enkle elektriske motorer til smarte maskiner som forteller deg når de trenger service. Smartsensorer festet direkte på motoren sender informasjon om drifts- og tilstandsparametere via trådløs kommunikasjon.

Internet of Things, Services and People
Den innovative sensorteknologien tilbyr anleggsoperatører ikke bare et stort innsparingspotensial innenfor vedlikehold og reparasjoner, men gjør det enkelt å benytte Internet of Things, Services and People (IoTSP) for millioner av motorer. ABBs IoTSP-konsept gjør at kundene kan benytte seg av mulighetene som digitalisering byr på. Med den nye løsningen kan også små og mellomstore virksomheter dra nytte av fordelene som tilbys i IoTSP.

Fordeler
Smartsensoren måler drifts- og tilstandsparametere som vibrasjon, temperatur eller overlast og kalkulerer strømforbruket. Måledataene blir analysert av et spesialutviklet program og blir presentert til driftsoperatørene som grafikk for vedlikeholdsplanlegging. Dette kan redusere nedetid med inntil 70 prosent. Samtidig kan motorens levetid økes med opptil 30 prosent og strømforbruket kuttes med så mye som ti prosent. Investeringen i den innovative tilstandsovervåkingen kan være tilbakebetalt på under ett år.
   – Den innovative løsningen gjør tilstandsovervåking til den nye standarden for lavspenningsmotorer. Optimaliserte vedlikeholdsplaner kan bidra til kraftig reduksjon i kostnader. Uplanlagt nedetid vil begrenses eller fjernes helt. Økt tilgjengelighet kan øke våre kunders produktivitet betraktelig, sier Pekka Tiitinen, leder for divisjon Discrete Automation and Motion i ABB.

Kan også ettermonteres
Den innovative løsningen er ikke begrenset til nye motorer produsert av ABB. Sensorene kan installeres på fabrikken eller ettermonteres på motorer i drift på noen minutter.
   Datasikkerheten er til enhver tid garantert med ABBs nye sensorteknologi. Sensoren kobles ikke elektrisk til motoren, så uautorisert tilgang er derfor ikke mulig via denne ruten. Smartsensoren sender data trådløst via krypterte protokoller til en sikker server der målingene blir analysert av spesialalgoritmer. Datasky-serveren tilfredsstiller ABBs strenge spesifikasjoner for datasikkerhet. Måledataene lagres kryptert i dataskyen. Den internettbaserte kundeportalen benytter rollebasert adgangskontroll for å gjøre informasjonen tilgjengelig på en sikker måte.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no