Meny
12.01.2021

ABB leverer 800 roboter til VW for produksjon av elbiler

Leveransen av høyytelses industrirobotene støtter Volkswagen Commercial Vehicles omstilling til elektrisk mobilitet.


ABB leverer 800 roboter til Volkswagen i Hannover, Tyskland, hvor de primært vil bli brukt til å bygge karosseriet til den nye elektriske ID. Buzz varebil/minibuss (Foto: ABB).
   ABB har mottatt en ordre på 800 industrielle roboter fra Volkswagen Commercial Vehicles for å støtte produksjonen av en ny generasjon elektriske kjøretøyer ved fabrikken i Hannover, i Tyskland.

Toppmoderne fasiliteter

Volkswagen Commercial Vehicles moderniserer fabrikken i Hannover og installerer toppmoderne fasiliteter for å bygge den helelektriske varebilen/minibussen ID. Buzz, som starter produksjonen i 2022. ABBs roboter vil bli installert i karosseriavdelingen for å utføre flere forskjellige monteringsoppgaver.
   – Vi er glade for å utvide vårt mangeårige forretningsforhold med Volkswagen ved å støtte deres utvidelse til elektrisk mobilitet. ABBs robotløsninger vil gi Volkswagens produksjonsprosesser en enestående grad av fleksibilitet, for å hjelpe dem å tilpasse seg trender og skiftende kundekrav, sier Sami Atiya, president for ABB Robotics & Discrete Automation. – Den eksplosive veksten innen elbiler krever nye og innovative produksjonsløsninger. Med vår omfattende erfaring i bransjen hjelper vi våre bilkunder med å mestre denne viktige og strategiske omstillingen mot mer bærekraftig transport.

En rekke nye innovative teknologier
I tillegg til roboter og applikasjonsspesifikt utstyr, tilbyr ABB bilindustrien standardiserte produksjonsceller og design, planlegging og implementering av komplette produksjonslinjer. Via ABB Ability-plattformen har kundene også muligheten til å dra nytte av ulike digitale tjenester, inkludert prosessoptimalisering, flåtestyring av roboter og prediktivt vedlikehold.
   I år har ABB lansert en rekke nye innovative teknologier som støtter bilprodusenter i å øke produktiviteten og forbedre deres miljøytelse, for eksempel PixelPaint-løsningen for skreddersydd billakkering. PixelPaint bruker et blekkstrålehode for å eliminere oversprøyting, og sørger for at tofarget lakk og individuelle design påføres i samme runde, uten maskering og avmaskering. Dette reduserer syklusstiden med rundt 50 prosent og forbedrer bærekraften, da 100 prosent av lakken påføres karosseriet. For mer informasjon om PixelPaint, klikk her.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no