Meny
17.02.2022

ABB lanserer podcast om teknologi for havbruk til havs

Havbruk til havs stiller store, og helt andre krav, til løsninger og installasjoner sammenlignet med tradisjonell oppdrett.

ABB lanserer podcast om smart teknologi for havbruk til hav (Ill. Arctic Offshore Farming/Norwegian Royal Salmon).

Det må være mulighet for fjernstyring og overvåking av alt utstyr. Det betyr at utstyret må kunne integreres i styringssystemet på en smidig måte, forteller elektrospesialist Lars Brattekleiv i ABB.
   Derfor er gode kommunikasjonsløsninger vitalt. Og selv om 4. og 5. generasjons mobiltelefoni og nye satellittløsninger kan gjøre jobben, slår kommunikasjonsekspert Ørjan Tveit et slag for en trådbunden løsning.
   - Dersom anlegget får kraft fra land, anbefaler vi å velge en hybridkabel som inkluderer kommunikasjonsfiber. Det gir best båndbredde, for eksempel for live-strømming av video, og kvalitet på kommunikasjonen og derved driften, forteller han.
   Akvakulturekspert Lars Andersen trekker frem at høy automatiseringsgrad er viktig. - Offshore oppdrett går mot autonom operasjon, og kan derved bidra til økt bærekraft ved å redusere behov for reiser og opphold offshore, optimal bruk av utstyr og ressurser og bedre fiskevelferd.
   Gunnar Hide, ansvarlig for akvakultur i ABB, sier spøkfult at digitalisering har kommet for å bli, og at laksen ikke slipper unna.
   - Strømming av sanntidsdata fra havbruksanlegg gir muligheter for optimalisering og beslutningsstøtte, blant annet gjennom analyse- og presentasjonsverktøy og tilstandsbasert vedlikehold, forklarer han.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no