Meny
01.10.2019

ABB Robotics utvikler løsninger for fremtidens sykehus

ABB utvikler ikke-kirurgiske samhandlingsrobotløsninger for sykehus.

ABB har kunngjort at de vil introdusere samhandlende roboter til medisinske laboratorier i forbindelse med at de åpner et nytt helsesenter ved Texas Medical Centers (TMC) innovasjonsfakultet i Houston, Texas.
   De nye fasilitetene vil bli ABBs første dedikerte forskningssenter innen helsetjenester når det åpner i oktober 2019. ABBs forskningsteam vil jobbe på TMCs campus med medisinsk personell, forskere og ingeniører for å utvikle ikke-kirurgiske medisinske robotsystemer, inkludert logistikk- og neste generasjons automatiserte laboratorieteknologier.
   - Neste generasjons laboratorieprosesser, utviklet i Houston, vil øke hastigheten på manuelle laboratorieprosesser. Dette vil redusere og eliminere flaskehalser i laboratoriearbeid samt øke sikkerheten og nøyaktigheten i arbeidet. Dette er spesielt relevant for nye høyteknologiske behandlinger som en kreftterapier utviklet ved TMC, som i dag trenger mange manuelle og tidkrevende testprosesser, sier Sami Atiya, President for ABBs Robotics and Discrete Automation.

Flere får behandling
En hemmende faktor for hvor mange pasienter som kan behandles er behovet for høyt kvalifiserte medisinske eksperter som bruker en stor del av dagen på repetitive og enkle arbeidsoppgaver, som for eksempel å klargjøre plater for sentrifugering. Ved å bruke roboter for å automatisere disse oppgavene vil det frigi tid til mer verdiskapende og produktivt arbeid, noe som vil hjelpe flere mennesker å få den behandlingen de trenger.
   ABB har analysert en lang rekke manuelle, medisinske laboratorieprosesser og estimerer at 50 prosent flere tester kunne blitt utført årlig ved større grad av automasjon. I tillegg vil opplæring av roboter til å utføre repetitive prosesser redusere belastningsskader assosiert med mange av disse arbeidsoppgavene.
Ettersom verdens befolkning eldes brukes stadig mer av nasjoners brutto nasjonalprodukt på helsevesenet. I tillegg til å øke kvaliteten på helsetjenester, vil en økning i effektiviteten gjennom automasjon dempe noen av de sosiale, politiske og økonomiske utfordringene eldrebølgen bringer med seg. Det globale markedet for ikke-kirurgiske, medisinske roboter er estimert til 60 000 enheter innen 2025, nærmest en firedobling siden 2018, ifølge interne ABB estimater.

Flytter grenser
ABBs samhandlingsroboter, som allerede er operative i næringsmiddelindustrien over hele verden, er velegnet til medisinske fasiliteter da de ikke behøver sikkerhetsgjerder for å kunne operere trygt og effektivt ved siden av mennesker. Robotene vil kunne ta over en lang rekke repetitive, detaljorienterte og tidkrevende oppgaver, inkludert dosering, miksing og pipettering, så vel som håndtering av sterile instrumenter og fylling og tømming av sentrifuger.
Houston er sentral for utviklingen av medisinsk teknologi globalt og TMCs innovasjonsøkosystem er en ideell lokasjon for ABBs nye helsetjenestesatsning. Et team på 20 personer fra ABB Robotics vil jobbe i det nye, 500m2 store forskningsbygget som inkluderer et automasjonslaboratorium og robotopplæringsfasiliteter, i tillegg til møtefasiliteter for felles utvikling av løsninger med innovasjonspartnere.
   - Med dette spennende partnerskapet fortsetter Texas Medical Center å flytte grensene for innovativt samarbeid med ledende industripartnere gjennom å skape et episenter for ABB Robotics etablering i helsetjenestesfæren, sier Bill McKenon, President og CEO av Texas Medical Center. – Når man driver en by, inni en by, med ti millioner pasienter årlig, er det essensielt å prioritere effektivitet, presisjon og å utvikle prosesser som enkelt kan repeteres i fremtiden. Ved å bringe ABB med sine forsknings- og utviklingsfasiliteter for robotløsninger inn i TMC Innovation, viser TMC sin dedikasjon til å klare akkurat dette, fortsetter han.

Skaper verdi
- Vi er stolte over å samarbeide med en av verdens mest avanserte partnere i utviklingen av samhandlende robotsystemer for fremtidens sykehus. Å få testet disse i operative laboratorier for å sikre at de gir verdi for de ansatte, driver innovasjon og endrer hvordan medisinske laboratorier opererer globalt representerer en unik verdi, legger Atiya til. – Et nøkkelelement i ABBs langsiktige vekststrategi er å fortsette og investere og innovere i tjenesterobotikk, implementere vår automasjonsekspertise inn i nye bransjer og å bygge videre på våre transport- og elektronikkvirksomheter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no