Meny
08.11.2004

Nye kraftige IXION-stablere fra BT

BT har utvidet sin IXION-serie av elektriske stablere med helt nye modeller som er konstruert for intensiv bruk.
Den nye SPE-serien, som kompletterer de eksisterende SWE-modellene, består av fem modeller.

• SPE125 – kapasitet 1250 kg
• SPE125L – kapasitet 1250kg, med støttebensløft (løftekapasitet på støtteben 1600)
• SPE135S – kapasitet 1350 kg
• SPE160 – kapasitet 1600 kg
• SPE160L – kapasitet 1600 kg, med støttebensløft (løftekapasitet på støtteben 2000)

Alle IXION SPE-modellene har en maksimal løftehøyde på 5,4 meter. L-modellene, med støttebensløft, kan dobbelhåndtere paller med en pall på gaflene og en på støttebensløftet.

Dette er nyttig under intensiv drift og lasting/lossing av biler. Støttebensløftet øker også truckens bakkeklaring noe som ofte er nødvendig for sikker håndtering på ujevnt underlag. SPE135S har brede støtteben for håndtering av alle paller med forskjellige dimensjoner og lukkede paller.

BT POWERDRIVE
Alle IXION-modellene er utstyrt med BT POWERDRIVE – et avansert driv- og kontrollsystem som gir brukervennlighet, ytelse og effektivitet i toppklasse. Enkel Can-bus-teknologi gir informasjon til en mikroprosessor som overvåker truckens kjørekarakteristikk og styrer en kraftig separatmagnetisert drivmotor.

Leverandøren opplyser til Ny Teknikk at truckene er effektive og raske, men likevel behagelige å kjøre, takket være kombinasjonen av en separatmagnetisert drivmotor og det bryterløse kontrollsystemet.

Akselerasjon og topphastighet oppgis å være praktisk talt upåvirket av lastens vekt. Lavt energiforbruk og regenerativ bremsing gjør at IXION skal kunne utføre flere arbeidssykler mellom hver batterilading enn konvensjonelle stablere.

BT POWERTRACK
Alle IXION SPE-modellene har BT POWERTRACK hydraulikksystem. Dette systemet tilpasser drivhjulstrykket til lasten, slik at trekkraften øker og hjulspinn praktisk talt elimineres.

Alle IXION SPE-modellene er utstyrt med BTs nye SENSI-LIFT for eksakt og umiddelbar kontroll av løft- og senkehastigheten av gaflene. Dette muliggjør en raskere håndtering, ettersom føreren har full kontroll over lasten.

Førerplattformer
IXIONs SPE-modeller har et stort utvalg av førerplattformer for bruksområder som krever kjøring over store distanser eller intensiv håndtering slik som cross docking. Det kan velges mellom myk og hard fjæring, ”liggende” eller ”stående”.

Alle IXION SPE har nedfellbare sidegrinder som standard. Når grindene er oppe, kan trucken kjøres i 8 km/t. Det finns et stort utvalg av batterirom for batterier opp til 440 Ah. SPE-modellene er konstruert for raskt batteribytte til siden med hjelp av ruller i batteri rommet.

Ulike chassisbredder
Det finns tre ulike chassisbredder og velge mellom – 790, 850 og 1150 mm – for ulike typer av håndteringer og ulike krav på manøvrerbarhet og kapasitet. Støttehjulene er alltid innenfor chassiset og gir en enklere manøvrering på trange plasser.

Som opsjon finns blant annet servostyring som forenkler manøvrerbarheten på trange plasser. I svingene tilpasses hastigheten automatisk for sikker kjøring.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no