Meny
16.01.2012

Pålitelig gassdeteksjon uten oppvarmede speil

IRmax er en ultrakompakt infrarød (IR) detektor for brennbare gasser som gir rask og driftssikker deteksjon av hydrokarbongasser og -damp.
IRmax har IR-sensorteknologi med dobbel bølgelengde i en solid innpakning av rustfritt stål og er designet for å oppdage metangass og andre potensielt eksplosive hydrokarbongasser under selv de tøffeste forhold.

Ingen varmeelementer
I motsetning til tradisjonelle IR-gassdetektorer benytter ikke IRmax varmeelementer til å forhindre kondens på vinduer og speil. Den har i stedet optiske komponenter som er behandlet med et svært slitesterkt hydrofobisk belegg, kalt STAY-CLIR, som hindrer signalfeil på grunn av kondens.

Gassdetektorer av IR-typen oppdager bitte små reduksjoner i overført infrarød energi på grunn av absorbering av molekylær resonans i hydrokarbongasser og -damp. Det er viktig at siktelinjen til detektoren ikke hindres av kondens eller skitt for å sikre pålitelig deteksjon av fare. Tradisjonelt har vinduer og speil i IR-detektorer vært oppvarmet for å hindre at det dannes kondens. Selv om dette er en effektiv løsning, krever varmeelementer betydelige mengder strøm for å virke, og de kan føre til oppbygging av oppløste forekomster som f.eks. salt.

Lavt strømforbruk
Siden IRmax ikke inneholder komponenter for kunstig oppvarming av optiske overflater, er strømforbruket kraftig redusert. Den oppgis å bruke mindre enn 1 watt strøm, noe som er 75–90 % lavere enn for tradisjonelle IR-gassdetektorer. Et gassdetektorsystem som bruker IRmax-detektorer, krever dermed mindre strømtilførsel og reservebatterisystemer. Det kan også benyttes lengre kabler, og flere detektorer kan drives på adresserbare nettverk.

En annen fordel med STAY-CLIR-belegget er at det er motstandsdyktig mot forurensning fra støv og skitt, noe som gjør at det ikke er nødvendig med rutinevedlikehold av de optiske komponentene.

Holdbart belegg
IRmax er Crowcons tredjegenerasjons IR-gassdetektor, og 15 års erfaring med tidligere IR-produkter har ledet produktdesignen og -utviklingen. Et av hovedmålene med designen var å finne et effektivt alternativ til oppvarmet optikk og samtidig bevare langvarig, pålitelig drift med minimalt vedlikeholdsbehov.

Spesialbelegg er utbredt på en lang rekke produkter fra fottøy til mobiltelefoner, men Crowcon er den første virksomheten som bruker teknikken på gassdetektorer med det formål å eliminere varmeelementer fullstendig.

Crowcon opplyser at forskerne deres utførte detaljert forskning og utvikling, noe som resulterte i et svært holdbart belegg, som ble utprøvd ved at detektoren ble utsatt for harde korrosjons- og utholdenhetstester på ekstreme steder, som den australske ørkenen og nordkysten av Skottland.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no