Meny
11.04.2011

Store hytter betyr store flater som skal møbleres

– Vi har vært med på hyttemesser i mange år og er spent på hvordan den nye HYTTE2011 på Norges Varemesse vil fortone seg, sier informasjonssjef Knut Skoe i Møbelrådet, møbelbransjens informasjonskontor.


Bredden viktig
Møbelrådet har med seg tre kjente møbelprodusenter til standen på Lillestrøm, nemlig Hjelmeland-bedriften Aksel Hansson AS – kjent for Jærstolen, Grindberg Trevarefabrikk AS fra Fyresdal og sørlandsbedriften Hødnebø AS.

De tre utstillerne vil alle bringe med produkter som vil være interessante for de besøkende på HYTTE2011.
  
– Hyttemesser som denne har vært en fin arena, ikke minst for mange småprodusenter som gjerne ikke har hatt noe annet sted å vise seg fram.

Jeg håper også HYTTE2011 greier å få med denne bredden av små leverandører og utstillere i sitt konsept, sier Skoe, som ser fram til å møte hyttefolket på Lillestrøm.
  
– Hvilke tendenser ser dere er i utvikling blant hyttefolket når de skal møblere sine fritidsboliger?
  
– Det er slutt på den tiden da hytteeierne tok med seg alt rælet hjemmefra når de skulle møblere hytta.

Den er ikke lenger et sted der man plasserer alt det gamle.

Nye norske hytter følger i stor grad den typisk norske laftetradisjonen til fjells eller den skipperhusaktige stilen ved sjøen.

I forhold til møbelbransjen betyr det at mange ønsker å innrede med nye tradisjonsmøbler fra kjente, norske produsenter, men det er også stadig økende etterspørsel etter typisk moderne møbler, som de man har hjemme, sier Skoe.


Store flater
Mer penger mellom hendene på folk og det forhold at hyttene har større flater som skal innredes enn tidligere, betyr muligheter for møbelindustrien, sier Skoe.

– Det er slutt på at folk bygger hytter på 40 kvadratmeter. Nå bygges det stort, og hytta er gjerne større og mer påkostet enn familieboligen.

Møbelprodusenter som har vært med på Møbelrådets utstilling tidligere år, har vært godt fornøyd med responsen på hyttemessene.

Det håper Skoe blir tilfelle også under messen 7.–10. april på Lillestrøm.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no