Meny
06.07.2009

Ny platesuksess for Too Far Gone

Det er ikke så vanlig av Ny Teknikks redaksjon anmelder musikkutgivelser, men siden vi har en seksjon i denne utgaven som heter ”Ferie og fritid”, gjør vi et unntak.
Vi hører jo gjerne på god musikk i fritiden, og kanskje særlig når vi er på ferie. Og Ny Teknikk bringer jo stadig nyheter om teknologi som har med musikkgjengivelse å gjøre, så hvorfor ikke skrive om musikken også – en gang i blant? Valget falt på bandet Too Far Gone og deres nye utgivelse ”Med sola i ryggen”.

Too Far Gone er omtalt som Norges beste countryrockeband. De slo for alvor igjennom i 1998 med låten ”Zetor’n” og hadde stor suksess med fjorårsalbumet ”Livåt” (solgt i over 20 000). Bandet er nå ute med sin nye CD ”Sola i ryggen”. Etter en ukes salg seilte platen rett inn på en sjetteplass på VG-lista ”Topp 40 Album”
  
”Sola i ryggen” er fylt med sterke låter. Alle bortsett fra én er skrevet av bandet selv. (”Din vei” er skrevet av produsent Thomas Henriksen). Nevnes bør ”Kjærlighet i lufta” – en kjempelåt med selveste Billy Gibson, som vant ”2009 Blues Music Award – Instrumentalist Of The Year” på munnspill. Promosingelen ”Søta bror” roterer allerede på radio, mens ”Såmmårvalsen” er oppfølgeren om Olaf som kjøpte Zetor, en sjarmerende, lun historie.
  
Too Far Gone feiret ti-års-jubileum i fjor, og dette året passerte bandet konsert nr. 1000. Det skjedde på Vinstra, på den samme scenen der de hadde sin første konsert. Sommerturneen er allerede godt i gang, og bandet vil spille for anslagsvis 100 000 mennesker i løpet av noen få måneder.  

Ny Teknikks redaksjon har vurdert ”Sola i ryggen” til terningkast 5.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no