Meny
06.07.2009

Norsk Jernbanemuseum inviterer til sommeropplevelser for små og store

Norsk Jernbanemuseum er det eldste tekniske museet i landet. Museet har alltid vært i Hamar, helt siden starten i 1896.

Det består i dag av en hovedbygning med utstillinger, bibliotek, verksteder og administrasjon, og en stor og vakker park med autentiske jernbanemiljøer.
Norsk Jernbanemuseum er ikke bare for den teknisk interesserte far og sønn. Her er opplevelser og aktiviteter for hele familien.

I hovedutstillingen ”På sporet av reisen” finner man temaer og minner fra norsk jernbanehistorie. Her er aktiviteter som engasjerer hele familien, og i lekekroken får barnas fantasi fritt spillerom i lek og læring.
  
I museumsparken finnes stasjonsbygninger, historisk skinnegang, lokomotiv- og vognhaller. De besøkende kan klyve om bord i publikumsfavoritten ”Dovregubben”, og tenke seg hvordan det var å jobbe på Norges mektigste damplokomotiv. Restaurantvogn fra 1909 er åpen i sommerferien med enkel servering. Hus og haller er åpne for publikum i perioden juni–september.
  
Siden 1962 har det lille, smalsporede Tertittoget kjørt frem og tilbake gjennom museumsparken. Selv om Norges korteste jernbanelinje bare er noen hundre meter lang, gir den korte reisen en opplevelse fra gamle dager. Den kjører hver dag fram til 16. august, unntatt perioden 29.–30. juni.
  
På Leikvangen stasjon kan barna kjøre med minitoget Knertitten hver dag fra 1. juli til 16. august. I stasjonsbygningen er det enkle oppgaver og leker, som alle kan prøve seg på.
  
Verdens eldste, autentiske veterantog tar de besøkende med på en nostalgisk reise med kull og damp fire ganger i året. Reisen går gjennom et vakkert storgårdslandskap. Lokomotivet ”Caroline” er snart 150 år, og hennes vogner har beholdt den samme komforten som reisende hadde i 1870- og 80-årene.
  
Du finner mer informasjon på www.norsk-jernbanemuseum.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no