Meny
01.04.2008

Tveit’s smie tar håndverkstradisjoner inn i fremtiden

I år er det 45 år siden Krogenæs kom til John Tveit på Hundorp og lurte på om mekanikeren og tusenkunstneren kunne lage noen beslag til møblene hans.
Den utfordringen tok han på strak arm, og det ble starten på J. Tveit’s smie as på Hundorp. Det begynte i det små, og i dag har bedriften 20 ansatte.

15 av disse jobber med produksjon. Det finnes fortsatt folk i huset som har vært med siden smia startet opp i 1963.

Å smi er en gammel håndverkskunst, en kunst som Tveit smie ivaretar til det ytterste.
I 45 år har smia på Hundorp produsert smijernsprodukter til både hytter og hus.
  
– Vi legger vekt på tradisjonshåndverk, og vi smir fortsatt mye på den gamle måten, forteller daglig leder, Hege A. Tveit.
  
– Vi ønsker å bringe med oss tradisjonene inn i fremtiden, men det betyr ikke at vi ikke har evnen til å fornye oss, tilføyer hun med et smil.

Tilpasset kundenes behov
Det at alle produktene produseres på fabrikken på Hundorp, gjør at vi enkelt kan tilpasse oss kundens ønsker og behov og for eksempel produsere etter deres skisser og tegninger.

På den måten kan kundene være med i hele prosessen. Tveit’s smie leverer alt fra torvholdskroker og peisspjeld til dørvridere, belysning og gaveartikler.

Nyheter
Selv om det er viktig å tilby tradisjonsrike smijernsprodukter, er det også viktig å drive nyutvikling.

Nytt i år er et skohorn med egen opphengskrok og egen krok for kurver, paraplyer, vesker eller jakker i samme stil.
  
– Skohornet er brukervennlig, og det kan benyttes av mennesker i alle aldre, sier Hege. Barna vil bruke det som et morsomt hjelpemiddel, og de voksne vil enkelt kunne ta på seg skoene med det og dermed bevare dem pene lenger.

Sammen med den dekorative opphengskroken blir skohornet nå en del av interiøret og får sin faste plass i hjemmet, sier hun. Nye, enkle knaggrekker med 2–5 kroker og ny adventstake har det også blitt.

Ikke bare smie
Tveit’s smie har også et mekanisk verksted og et nytt brennlakkeringsanlegg, slik at de også kan påta seg oppdrag fra andre bedrifter.
  
Hvis en kunde har noe smijern eller stålprodukter han skulle ha pusset opp eller rett og slett ønske å få lakkert, kan de ta på seg det oppdraget også.
  
Forhandlernett strekker seg over hele landet.
   For mer informasjon, se www.tveitsmie.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no