Meny
01.04.2008

Oslomarka – nå på GPS!

Ugland IT Group lanserer i disse dager egne turkart for GPS.
Oslomarka er vårt første GPS turkart, men med utgangspunkt i den positive responsen vi har fått på våre tester, kan det fort bli aktuelt å lage slike kart for flere populære områder, smiler Rune Zakariassen, daglig leder i kartbedriften Ugland IT Group.

– Takket være vårt nære samarbeid med Den Norske Turistforening og Skiforeningen, inneholder GPS turkart skiløyper, turstier og hytter, i tillegg til generell kartinformasjon. GPS turkart er med andre ord tilpasset kundenes ønsker og behov når de er på tur, forteller Zakariassen videre.
  
På spørsmål om GPS-kartene vil utkonkurrere Ugland IT Groups egne papirkart, blant annet kartene i den nasjonale Turkartserien, svarer Zakariassen at håndholdte GPS-er ikke kan utkonkurrere papirkartet.

– Skjermene er mindre og kan ikke gi den oversikten som et godt papirkart kan, understreker han.
  
Med en GPS kan man derimot til enhver tid vite nøyaktig hvor man er, hvor langt man har gått, og hvor mange høydemeter man har klatret.

GPS gir også gode muligheter for å markere blåbær- eller sopparadis, slik at man lettere finner tilbake året etter. – Kombinasjonen av papirkart og GPS er vinneroppskriften for navigasjon i marka og på fjellet, påpeker Zakariassen.
  
GPS turkart selges i pakker medfølgende papirkart over det samme området. GPS-kartet leveres på en minnebrikke som er kompatibel med alle håndholdte Garmin GPS-er med fargeskjerm.

GPS turkart blir i første omgang å finne hos ARK bokhandel i Oslo og Akershus, samt hos Tanum Karl Johan.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no