Meny
01.04.2008

Økologisk og varig fra Livos

Linolje fra økologisk dyrking har svært små molekyler som trekker seg langt inn i treverket, fester seg og herder.
Linolje er brukt i århundrer til impregnering av trebåter og bjelker m.m. pga. sin enestående beskyttelse. Livos presenterer nå sine linoljeprodukter til vedlikehold av utemøbler terrasser, gjerder, blomsterkasser osv.

Leverandøren opplyser at Livos treoljer ikke inneholder syntetiske råstoffer og derfor ingen skadelige kjemikalier av noe slag.

1 liter syntetisk olje skaper 7 kilo problemavfall – avfall som skaper store mengder CO2 ved destruksjon.

Livos-oljer består bare av planteoljer og mineralpigmenter. Rester av oljen kan brukes til kompost eller dyrefôr. Oljene er i tillegg meget behagelige å arbeide med.

Produktene
Donnos værbeskyttelse er en herdende naturimpregnering til utvendig bruk på furu og gran, for eksempel gjerder, stolper, staller, paneler, dragere, blomsterkasser, uthus og utegulv.

Den inneholder farger som oppgis å gi god UV-beskyttelse. Oljen trekker seg langt inn i treet, og 1 liter dekker ca. 10–15 kvadratmeter.
  
Alis terrasseolje er en herdende naturolje til utvendig bruk på terrasser, spesielt til teak, lerk, bankirai, douglasgran, seder osv, men kan brukes på alle tresorter.

Oljen er egnet til førstegangsbehandling og pleie. Den er vannavvisende og åpenporet og tilgjengelig i fire farger. Den tørker raskt, og 1 liter dekker ca. 20–30 kvadratmeter.
  
Livos økologisk treolje er et løsemiddelfri og herdende linoljeferniss til grunning av uhøvlet, sterkt sugende treverk og stein.

Den kan brukes både inn- og utvendig og til alle tresorter og trykkimpregnert tre. Den inneholder ikke løsemiddel og består av linolje fra førstegangs kaldpressing fra økologisk dyrking.

Den er fargeløs og er derfor ikke UV-bestandig. 1 liter dekker ca. 10–22 kvadratmeter.
  
For nærmere informasjon, se www.naturmaling.no eller kontakt Freddy Carlsen, tlf. 64 94 60 69, e-post fredcarl@start.no.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no