Meny
12.12.2007

Ultimat - banebrytende og miljøvennlig isolasjon

Ultimat AS, som produserer og markedsfører isolasjonsmateriell til boliger og næringsbygg, har tatt opp konkurransen med de ledende leverandørene av isolasjonsmateriale.
De miljømessige fordelene med Ultimat har vakt stor oppsikt, både nasjonalt og internasjonalt. I produksjonen benyttes tekstilavfall fra tekoindustrien og privat husholdning, en råvare som i dag utgjør en ikke uvesentlig trussel mot det globale miljøet.

I dag ligger det samme tekstilavfallet på søppelfyllinger verden over, der det råtner og utvikler metangass med drivhuseffekt.

Årlig dreier det seg anslagsvis om ca.130 000 tonn tekstilavfall bare her i Norge, som utvikler miljøfarlige gasser tilsvarende 330 000 personbiler. Fra 2009 er det ikke tillatt å kaste tekstiler, de skal innleveres som spesialavfall.

Mer behagelig for håndverkeren
Isolasjonsmatten Ultimat inneholder ikke stoffer som gir kløe eller fremkaller allergiske reaksjoner. For håndverkeren betyr det en mer behagelig hverdag på jobb. Det er jo også en fordel for arbeidsgiveren at de ansatte trives og ikke utsettes for ubehag på grunn av isolasjonsmaterialet.

Isolasjonsevne
Produsenten opplyser at isolasjonen sikrer bygget topp isolasjonsevne. Hovedproduktet er ull, som sammen med bomull og andre fibre gir svært god isolasjon. Produktet har gjennomgått strenge tester hos Norges Byggforskningsinstitutt (NBI).
  
Det er utviklet en egen serie med skjæreutstyr til Ultimat som består av spesialkniver, slipeutstyr og en elektrisk båndsag.
  
Ultimat gikk i 2005 til finalen i konkurransen om den europeiske miljøprisen ”EEP Award” og den norske miljøprisen Glassbjørnen.
  
For nærmere informasjon se www.ultimat.no.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no