Meny
15.11.2007

Glassbjørnen

Tirsdag 6. november ble Glassbjørnen delt ut for femte gang. Det var HKH kronprins Haakon Magnus som delte ut prisen.

De glade vinnerne var Yara, Posten Norge, Statens vegvesen, Lofoten Kajakk og arkitektkontoret Gasa. Prisene er sikkert fortjent.

Det er stiftelsen GRIP og Miljøverndepartementet som står bak GRIP. Organisasjonen skal bidra til økt miljøeffektivitet i norske virksomheter. Målet er høyere verdiskaping med mindre miljøbelastning. 

Det er et prisverdig tiltak. Det viser seg at det går an å tenke miljø og samtidig lykkes, uavhengig av bransje. Miljøeffektivitet vil sannsynligvis bli et viktig virkemiddel for fremtidens bedrifter.

Lofoten Kajakk sier det så sterkt som at miljøprofilen er produktet. Miljøvennlige bedrifter og produkter vil ha en konkurransefordel, forutsatt at prisen på varene og tjenestene ikke blir for høye.

Og det er vel nettopp det som er poenget med GRIPS virksomhet. Vi ser antakelig bare begynnelsen på en utvikling som kommer til å ta mer og mer av. Dessverre er det også krefter som virker mot denne utviklingen.

Skal vi tro klimaekspertene, skjer den globale oppvarmingen raskere enn det de hadde forestilt seg for få år siden. Vi kan stå overfor en økologisk katastrofe. La oss håpe at vi ikke gjør det.

Glassbjørnen kan stå som et symbol på at det ennå er tid til å bevare miljøet og redde mangfoldet i naturen, bare det er vilje til handling. Det beviser de som har mottatt prisen. Vi gratulerer!
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no