Meny
14.11.2007

Store forventninger til Hannover Messe 2008

Det er store forventninger til Hannover Messe 2008 etter den vellykkede messen i år.
Formannen i utstillernes egen komité, Dietmar Harting, sier det slik: – Med fokus på temaer som energi og automasjon viser Hannover Messe igjen at den er høyst oppegående.

Vi som utstillere står bak strategien, og i 2008 gir vi et internasjonalt publikum svar på de mest presserende spørsmål om løsninger for klimakontroll og energieffektivitet – svært ofte ved hjelp av automatiseringsteknologi.

Fokuset på Hannover Messe 2008 rettes mot trender og nyutviklinger innenfor automasjon, energiteknologier og miljøvern, underleveranser og -tjenester samt fremtidsrettede teknologier.
  
Hannover Messe er verdens største utstillingsvindu for avanserte teknologier og retter seg også mot ungdom og utdanning med sin spesialpresentasjon ”TectoYou”.

Energiteknologier
Hannover Messe har i de senere årene etablert seg spesielt som presentasjonssted for internasjonale energiteknologier.

Et spesielt aspekt ved messen er at den tar opp hele fremtidens energi-mix, inkludert både regenerative og konvensjonelle former.
  
Utstillingen i 2008 vil legge vekt på effektive teknologier for overføring, distribusjon, omdanning og lagring av energi.

Agendaen tar også tak i avanserte teknologier som muliggjør klimakontroll og mer energieffektive produksjonsanlegg.

Et nytt fagområde kommer til: Power Plant Technology. Her presenteres innovative teknologier og konsepter sammen med utstyr og produkter som kreves for å bygge nye kraftanlegg.

Det vises både store kraftaggregater samt små, desentraliserte kraftverk. Kongressen World Energy Dialogue arrangeres igjen – denne gang under ledelse av klimaekspert, professor Dr. Klaus Topfer samt styreformann i German Energy Agency, Stephan Kohler.

Industriautomatisering
Tre fagområder retter seg mot industriautomatisering: INTERKAMA (prosessautomatisering for prosessindustrien), Factory Automation (stykk- og produktautomatisering) og Industrial Building Automation.

Messen har i 2008 med to nye utstillingsgrupperinger: Mobile Robots og Autonomous Systems.

Mobile Robots har applikasjoner mot mange områder og spiller en stadig større rolle i industriproduksjon generelt.

Det utvikles førerløse transportsystemer som ikke bare styrer materialflyten før og etter produksjon, men som i fremtiden blir ytterligere integrert i selve produksjonsprosessen.
  
Årets messe hadde stor oppslutning om spesialpresentasjoner som Hygenic Design, Process Automation Live, Application Park og Robotics Academy, som alle kommer med på nytt i 2008. Rammeprogrammet rundt messen følger opp med konferansen Asset Management.

Research and Technology
På fagområdet Research and Technology kan de besøkende se nyskapende forskning og teknologiutvikling.

Moderne teknologier og innovasjoner vises innenfor MicroTechnology – med systemløsninger for all slags miniatyrisering.

Et viktig område i verdikjeden er også underleveranser med komponenter og tjenester – kanskje spesielt rettet mot maskinbygging, industriell anleggskonstruksjon og bilindustrien.

Digitale systemer og komponenter spiller en viktig rolle i kjeden ved å styre og kontrollere produkt- og produksjonsutvikling, kvalitet, logistikk og kundeservice. Digital Factory-området tar opp integrerte prosesser og IT-løsninger.

Partnerland. Japan
Japan er ikke bare en av verdens ledende industrinasjoner. Landet har i mange år ligget et hestehode foran når det gjelder utvikling av pionerteknologier.

Innovative områder som roboter, mikro- og nanoteknologi, miljøvern- og energiteknologier, bioteknologi og ”life science” vil få fremtredende plass i den japanske presentasjonen.

Et av høydepunktene blir ”German-Japanese Business Summit” – i regi av Federation of German Industries (BDI), der fremtredende politikere og forretningsmenn diskuterer.

Hannover Messe 2008 arrangeres i perioden 21.–25. april.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no