Meny
14.11.2007

Grønn skjerm til gull

Lenovo lanserer IT-bransjens mest miljøvennlige pc-skjerm. Den 19 tommers skjermen er den første som miljøstandarden EPEAT har gitt sin høyeste rangering.
ThinkVision L 193p er del av Lenovos nye og mer miljøvennlige pc-skjermserie for forretningsmarkedet – alle rangert i henhold til Electronic Product Environmental Assesment Tool (EPEAT).
  
–Lenovo har nådd en milepæl i utviklingen av en mer miljøvennlig elektronikkindustri, sier Jeff Omelchuck, som leder det amerikanske Green Electronics Council som administrerer EPEAT-ordningen.
  
EPEAT vurderer 51 miljøkriterier, som reduksjon eller fjerning av miljøskadelige stoffer, avfallshåndtering, levetid, energiforbruk og emballasje.

L 193p tilfredsstiller alle påkrevde kriterier og 28 valgfrie. 25 prosent av plasten kommer fra resirkulerte materialer.
  
Lenovo har tidligere oppnådd tilsvarende miljøstandard for pc-en ThinkCentre A61e, som sammen med L 193p utgjør en fullstendig pakke som har EPEATs gullrangering.
  
Skjermen er også TCO’03-sertifisert. Det betyr at den oppfyller høye krav til ergonomi, stråling, miljøegenskaper og energiforbruk.
  
Den tilfredsstiller også energieffektiviseringskrav satt av U.S. Environmental Protection Agency’s Energy Star. Skjermen er 57 prosent mer effektiv enn sin 19 tommers forgjenger.
  
Skjermens ytre ramme er på 6,6 millimeter, noe som gjør den godt egnet for større skjermbilder med flere skjermer.

To slike skjermer gir mer enn dobbelt så stort bilde som en 27-tommers skjerm, men til en vesentlig lavere pris. L 193p har en listepris på 2413 kroner (eks. mva).

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no