Meny
13.11.2007

Trebygg kan gjøre Lillestrøm mer urban

Bygging i tre er en ny trend innenfor byfornyelse og arkitektur. Moderne trebygg gir et moderne og urbant preg og er miljøvennlig.
Skedsmo kommune bør satse på trearkitektur i sin byutvikling, foreslår TreFokus. Per Harbø fra LuHo/NHO, Per-Erik Jevne fra Byggskolen og Birger Larsen i Skedsmo kommune deltok på seminaret Urbane Trehus i Skedsmo.

Lillestrøm har en lang og solid tradisjon og kompetanse innenfor treindustri, og dette har lagt mye av grunnlaget for utviklingen i kommunen.

Lillestrøms og delvis Skedsmos identitet er knyttet til skog og treforedling. Moderne trebyggeri bør bli et sentralt element i byutviklingen i Lillestrøm og Skedsmo, mener Aasmund Bunkholt i TreFokus.
  
TreFokus, som er et selskap eid av skogbruket og treindustrien, driver med informasjon til aktørene i hele verdikjeden fra marked til foredling og skog.

TreFokus foreslår at Skedsmo kommune lager et utviklingsprosjekt innenfor moderne trebygging ved for eksempel å bygge trehus i en ”haveby” i sentrum.
  
–Det skal bygges mye i Skedsmo fremover. Trebygging kan også fungere som ”bro” mellom høye og lave hus i Lillestrøm sentrum, sier Bunkholt.
  
Tre som materiale er i sterk utvikling, særlig på grunn av miljøegenskapene. Trebygg slipper ikke ut CO2, men er såkalt CO2-nøytralt og er en fornybar ressurs.
  
Forslaget fra TreFokus ble lansert på seminaret Urbane Trehus i Skedsmo kommune, som Kunnskapsbyen Lillestrøm og Leverandørutvikling i Hovedstadsregionen (LuHo) arrangerte.

Plansjef i kommunen, Birger Larsen, sier at Lillestrøm sentrum egner seg godt for trehusbebyggelse. Også Byggskolen ønsker å delta i en slik utvikling, sier Per- Erik Jevn.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no